Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Kike prišiel zaplatiť nezaplatiteľný nedoplatok: FOTO listu z poisťovne, s ktorým si nevie rady!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Takýto nedoplatok ste ešte nevideli. Keď prišiel list z poisťovne Kike z východu Slovenska, nemohla tomu uveriť. Za absurditu jej úradníci dokonca pohrozili pokutou.

Keď nezaplatíte nedoplatok 0 eur, môžete dostať pokutu 3 319 eur! Toto nie je vtip, ale krutá realita. Zažila ju Slovenka, ktorá sa ňou pochválila na Facebooku. Kika to komentovala ironickým príspevkom. "Ešte že su takí zlatí, že môže požiadať o splatkový kalendár a 0 eur može splácať," znel jej príspevok. Kuriózny list sa zapáčil aj exministrovi práce Jozefovi Mihálovi až tak, že ho zdieľal na Facebooku s popiskom "Čo myslíte, zaplatí ten "nedoplatok" dobrovoľne alebo jej dajú pokutu 3319 eur?"

Kike prišiel zaplatiť nezaplatiteľný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

"Z dôvodu nesplnenia tejto povinnosti evidujeme u vás nedoplatok po splatnosti celkovej výške 0,00 eur," píše sa v liste. Za nezaplatenie tejto sumy môže hroziť penále v podobe úrokov. Čo je však šokujúce, je fakt, že "neplatič" dostane mastnú pokutu. Až vo výške tri tisíc tristo eur.

Pod listom je podpísaná úradníčka z pobočky v Starej Ľubovni Emília Ďurigová. O reakciu sme požiadali aj samotnú Všeobecnú zdravotnú poisťovňu. Tá si priznala svoju chybu. "V uvedenom prípade došlo pri generovaní výzvy na úhradu nedoplatku k individuálnemu pochybeniu zamestnanca pobočky. Samozrejme VšZP nevyzýva platiteľov na úhradu nedoplatku ak nedoplatok neeviduje a z uvedeného dôvodu nás mrzí vzniknutá situácia." zareagovala pre Topky hovorkyňa VšZP Petra Balážová.

Príslušná pobočka už kontaktovala poistenca a vysvetlila mu nedorozumenie a zároveň sa ospravedlnila. Nakoniec teda prekvapená žena sa žiadnej pokuty nemusí obávať.

Viac o téme: FaktúraVšZPúhradaNedoplatok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu