Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nápor o miesta v Jaguari vrcholí: Neskutočný počet uchádzačov na tritisíc voľných miest

Jaguar Zobraziť galériu (2)
Jaguar (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - O prácu v novej automobilke Jaguar Land Rover v Nitre sa cez internet uchádza 39.234 ľudí. Presne toľko záujemcov vyplnilo registračný dotazník na stránke Internetového sprievodcu trhom práce (ISTP). Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR).

Ústredie práce pripravovalo registračný dotazník niekoľko mesiacov, a to v úzkej spolupráci s investorom a na základe jeho špecifických požiadaviek. V dotazníku záujemcovia o prácu vypĺňajú napríklad údaje o ich špecializácii, kvalifikácii, taktiež musia uviesť informácie o ich aktuálnom alebo poslednom zamestnaní. "Vyplnené registračné dotazníky odchádzajú priamo k investorovi. Ďalšie kroky v náborovom procese sú plne v réžii investora," priblížila Jana Lukáčová z kancelárie generálneho riaditeľa ústredia práce.

Stavenisko v priemyselnom parku
Zobraziť galériu (2)
Stavenisko v priemyselnom parku  (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

Spoločnosť Jaguar Land Rover plánuje v Nitre investovať do výstavby svojho závodu 1,5 miliardy eur. Automobilka chce zamestnať vo svojej nitrianskej fabrike 3000 ľudí a na svoju výrobu naviaže ďalších 15.000 pracovných miest. Prvé vozidlá by mala začať firma vyrábať v roku 2018. 

Viac o téme: PrácaJaguar Land Rover
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu