Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Akčné VIDEO zo zadržania hľadaného Slováka (37) v Plzni: Kukláči ho prepadli pri nákupoch

Polície v Plzni zadržala hľadaného Slováka
Polície v Plzni zadržala hľadaného Slováka (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PLZEŇ - Poriadnym úlovkom sa môžu pochváliť českí kriminalisti. Pomohli našim mužom zákona dolapiť hľadaného 37-ročného Slováka. Pozrite si video za zadržania nič netušiaceho muža.

Počas ani nie týždňa zadržali kriminalisti z tímu cieleného pátrania Policajného prezídia ČR tri hľadané osoby. Ako informovala hovorkyňa českého policajného prezídia Markéta Janovská, v stredu zadržali, na základe priamej medzinárodnej spolupráce s jednotkou FAST Slovenskej republiky, 37-ročného muža zo Slovenska. FAST je európska sieť združujúca cielené pátrania z 18 štátov Európskej únie.

Na Slováka bol vydaný zatykač

Na muža bol v apríli tohto roka vydaný Európsky zatýkací rozkaz Okresným súdom v Prievidzi. Zadržaný bol u nás odsúdený za ťažké ublíženie na zdraví a výtržníctvo. Maskovaní muži zákona ho zadržali po plicajnej akcii v jednom z obchodných centier v Plzni. 

Pozrite si video zo zadržania hľadaného Slováka

Zadržanie Slováka v Plzni

Polícia zadržala aj ďalších dvoch mužov

Ďalších dvoch hľadaných zadržali uplynulý pondelok v popoludňajších hodinách. "Vzhľadom na to, že išlo o dvoch spolupáchateľov, bolo potrebné zadržanie vykonať v rovnakom čase na dvoch miestach republiky, čo sa kriminalistom podarilo," opísala policajná hovorkyňa. Obaja muži (42, 46) boli následne na základe príkazu dodaní do výkonu trestu odňatia slobody. Jedno zadržanie prebehlo v Moravskosliezskom kraji, druhé v Pardubickom kraji. Odsúdení boli za hospodársku trestnú činnosť. Spôsobená škoda sa vyšplhala takmer na miliardu českých korún (37 mil. eur).

 

Viac o téme: ZadržanieSlovákPlzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu