Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia si zobrala na paškál vodičov na strednom Slovensku: Viac ako 300 priestupkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Radoslav Stoklasa)

BANSKÁ BYSTRICA - Počas dopravno-bezpečnostnej akcie v Banskobystrickom kraji, ktorá sa konala vo štvrtok (12.5.) v čase od 12.00 do 18.00 h, polícia odhalila 361 priestupkov.

Ako dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, akcia prebiehala v okresoch Banská Bystrica, Zvolen, Lučenec, Rimavská Sobota a Žiar nad Hronom. Jej cieľom bolo zlepšiť bezpečnostnú situáciu na teritóriu týchto okresov, pozitívne ovplyvniť disciplínu účastníkov cestnej premávky a vývoj dopravnej nehodovosti.

"Do preventívno-bezpečnostných opatrení sa zapojili okrem policajtov z dopravnej, poriadkovej, kriminálnej a železničnej polície, spolu 150 policajtov, aj 57 poslucháčov Strednej odbornej školy PZ v Košiciach, cudzinecká polícia, inšpektorát bezpečnosti práce a colný úrad. Pri kontrolách sa zamerali najmä na porušovanie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom, na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, na požívanie alkoholu vodičmi pred jazdou, kontrolovali aj technický stav vozidiel, prípustnú hmotnosť vozidiel a jazdných súprav. Kontrolovali aj vodičov motocyklov, cyklistov a chodcov, a to najmä na železničných priecestiach a v ich blízkosti. Počas akcie polícia zistila 361 priestupkov," priblížila Petrovičová.

Ako dodala, 322 priestupkov bolo vybavených v blokovom konaní. Najviac ich zaznamenali za rýchlosť, pásy, technický stav vozidla, jazdu bez osvetlenia či telefonovanie počas jazdy. Požitie alkoholu zistili u dvoch cyklistov. Policajti počas akcie zadržali jeden vodičský preukaz a sedem osvedčení o evidencii vozidla.

Viac o téme: KontrolyPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu