Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Päť najväčších triumfov slovenského hokeja: VIDEO momentov, ktoré stáli za to prežiť!

Zlato z MS 2002
Zlato z MS 2002 (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Bez prehnaných emócií možno povedať, že hokej je náš národný šport. Majstrovstvá sveta sú za dverami a srdce nejedného Slováka už začalo zrýchlene biť. Ohliadnite sa s nami za najsilnejšími míľnikmi športu, pre ktorý máme vrodenú slabosť.

MS 2000 Prvé striebro

Pod vedením trénera Jána Filca si v roku 2000 naši chlapci prvýkrát siahli na vzácny kov. Slovenskí hokejisti domov z ruského Petrohradu priviezli striebro po prehre s českou reprezentáciou, ktorá nás tromfla 3:5.

Správa, ktorá vystrašila fanúšikov: Najslabší súperi Slovenska nemôžu vypadnúť

MS 2002 Zlatí chlapci

Slováci priviezli z majstrovstiev sveta v roku 2002 vo Švédsku zlato. V Göteborgu porazili naši reprezentanti 11. mája 2002 vo finálovom zápase Rusov 4:3 a stali sa majstrami sveta. Víťazný gól za Slovensko strelila 100 sekúnd pred koncom dnes už legenda slovenského hokeja Peter Bondra.

Česi už odleteli do Ruska: Národ to nechce počuť, ale Vůjtek to povedal nahlas!

MS 2003 Kompletná zbierka medailí

Rok po najväčšom úspechu v slovenskom hokeji sa naša reprezentácia domov opäť nevrátila naprázdno. Z Fínska sme si po porážke Čechov hrdo odnášali ťažko vybojovaný bronz. Napínavý zápas sme vyhrali 4:2 a mohli sme sa tak pochváliť kompletnou zbierkou medailí.

FOTO Hokejisti nabrali smer Petrohrad: Aby sa Cíger s týmto rozhodnutím ešte nepopálil!

ZOH 2010 Rozplynutý sen

Na zimných olympijských hrách v kanadskom Vancouveri sme sa tesne priblížili vysnívanému úspechu - medaile z olympiády. V semifinále sme však s Kanadou prehrali 2:3 a Fínsko nás v zápase o bronz porazilo 5:3.

MS 2012 Návrat medzi elitu

Po ôsmich rokoch bez medaily na majstrovstvách sveta sme sa znova dostali na výslnie. Na turnajoch, ktoré sa konali vo Švédsku a Fínsku, sme si pod vedením českého trénera Vladimíra Vůjteka zopakovali úspech z roku 2000, keď sme znova vybojovali strieborné medaily. O najväčšie slovenské prekvapenie sa postaral brankár Ján Laco, ktorého meno predtým hokejový svet nepoznal. Napriek veľkému elánu a sa však vo finále opäť potvrdilo, že sme v predchádzajúcich rokoch stratili veľa síl – Rusi nad nami vyhrali 2:6.

Viac o téme: MS hokej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu