Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nešťastie na policajnej stanici v Bratislave: Adam mal novú zbraň niekoľko dní, stalo sa najhoršie

Adam zahynul po výstrele Zobraziť galériu (3)
Adam zahynul po výstrele (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA - Uplynulý týždeň otriasla hlavným mestom šokujúca udalosť. Po výstrele do hlavy zomrel v nemocnici 26-ročný policajt. Prípadom za zaoberá inšpekcia ministerstva vnútra, do úvahy pripadá viacero scenárov tragédie.

Nešťastie sa stalo uplynulú stredu večer na bratislavskom policajnom oddelení na Sasinkovej ulici v Starom Meste. Výstrel z krátkej guľovej zbrane glock zasiahlo spánkovú časť hlavy 26-ročného policajta. "Dvadsaťšesťročný muž bol v kritickom stave. S vnútrolebkovými poraneniami sme ho na umelej ventilácii previezli do Univerzitnej nemocnice na Kramároch," uviedol krátko po incidente hovorca záchranárov Boris Chmel.  Po prevoze do nemocnice, žiaľ, Adam podľahol zraneniam. 


Prečítajte si aj: 

Lupič prepadol v Bratislave potraviny so zbraňou v ruke: Polícia žiada o pomoc pri pátraní


Ako informuje televízia Joj, nebohý Adam, ako aj množstvo iných policajtov v rámci Slovenska, dostal pred pár dňami novú služobnú zbraň v rámci prezbrojovania policajného zboru. Všetci boli na používanie novej zbrane riadne preškolení. 

Pištoľ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Adam bol na policajnom oddelení zaradený sedem rokov. Do úvahy preto pripadá nešťastná náhoda. Podľa všetkého zbraň vystrelila, keď s ňou policajt manipuloval. "Prípadom sa zaoberá Inšpekcia Ministerstva vnútra SR, prebiehajú procesné úkony v zmysle Trestného poriadku, zatiaľ neboli spracované výsledky z balistického skúmania," informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová a dodala, že viac informácii nie je možné v tejto chvíli poskytnúť. "V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia," uviedla bezprostredne po nešťastí hovorkyňa bratislavských poicajtov Tatiana Kurucová.  

  

Viac o téme: PolicajtTragédiaSmrťNešťastie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu