Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

VIDEO sekundy hrôzy pri Rajeckých Tepliciach: Autobus plný ľudí v priekope, dvaja ťažko zranení

Vážna nehoda v Rajeckých Tepliciach Zobraziť galériu (2)
Vážna nehoda v Rajeckých Tepliciach (Zdroj: Foto: Žilinské krimi)

RAJECKÉ TEPLICE - Vážna dopravná nehoda sa stala skoro ráno v Rajeckých Tepliciach. Auto sa zrazilo s autobusom, obe vozidlá skončili v priekope. Zasahovali všetky záchranné zložky. Polícia zverejnila desivé zábery.

Ako informoval hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík 22-ročný vodič na Volkswagene Lupo išiel od Žiliny na Rajecké Teplice. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa zrazil s autobusom Irisbus Crossway, ktorý viedol 47-ročný vodič.  Autobus po zrážke zišiel mimo cestu. Vystrašení cestujúci okamžite volali políciu, ktorá prijala hlásenie krátko pred pol siedmou. Nehoda sa stala na ceste v Rajeckých Tepliciach v časti Poluvsie.

Polícia zverejnila zábery z miesta nehody

Autobus v priekope Rajecké Teplice

Zasahovali všetky záchranné zložky

Policajti pomáhali zraneným do príchodu záchranárov. Tí dorazili na miesto bezprostredne po ohlásení. "Ošetrili sme deväť ľudí, z nich jedno 16-ročné dievča, zranili sa ľahko. Všetkých sme previezli do nemocnice v Žiline," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. 

"Na urgentnom príjme sme z dopravnej nehody prijali deväť ľudí, šesť žien a troch mužov. Utrpeli ľahšie zranenia. Ide prevažne o narazené chrbty a ľahší otras mozgu. V súčasnoti absolvujú ďalšie vyšetrenia," uviedla hovorkyňa žilinskej nemocnice Viera Jurčiová. 

Dvaja ťažko zranení

Podľa polície utrpeli dve osoby ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní, jedna osoba zranenia nad sedem dní a šesť osôb bolo jednorazovo ošetrených. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 12.050 eur. 

VIDEO sekundy hrôzy pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Žilinské krimi)

Ako uviedla hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová, na mieste nehody zasahovalo 20 hasičov. Podľa informácií zilinskekrimi.sk sa s volkswagenom zrazil linkový autobus patriaci SAD Zvolen. "Obe vozidlá sa pri nehode prevrátili do priekopy. V autobuse sa viezlo približne 30 osôb," dopnila Farkasová. Zasahovali hasiči z hasičskej stanice v Rajci, Žiline a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline s ťažkou technikou. 

Linkový autobus

Autobus patril Slovenskej autobusovej doprave Žilina, a. s. Išlo o prímestskú linku smerujúcu z Kamennej Poruby do Žiliny. "Bolo tam 29 cestujúcich plus vodič," potvrdila hovorkyňa spoločnosti Ivana Strelcová. Nehoda sa podľa jej slov vďaka pevnej konštrukcii autobusu a pohotovej reakcii vodiča neskončila väčším nešťastím. "Tieto autobusy sú vyrobené tak, aby aj pri takejto vážnej nehode, keď sa autobus prevráti, zostáva jeho konštrukcia nepoškodená. Zranenia zvyčajne nastávajú pri následnom pohybe cestujúcich," povedala. 

Cesta neprejazdná

"Polícia požitie alkoholu u vodičov nezistila," doplnil Moravčík. Z dôvodu dokumentovania nehody a odstraňovania jej následkov bola cesta na potrebný čas neprejazdná. Polícia riadila a usmerňovala dopravu. Ďalšie okolnosti nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

 

 

 

 

 

Viac o téme: NehodaAutobusPriekopaRajecké Teplice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu