Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vyše 100-tisíc Slovákov sa stalo súčasťou politického podvodu: Chceli milovať a všetko je inak!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: YouTube/Kotleba - ĽSNS)

BRATISLAVA - Slováci ani len netušili, do čoho sa namočili. Tento osud postihol desiatky tisíc ľudí, ktorí pritom nespravili nič zlé. Dali iba jeden lajk na stránku na Facebooku. Tá vyzerala zo začiatku príťažlivo, no po čase sa z nej stal obyčajný odpad.

Vyše sto tisíc Slovákov sa stalo fanúšikmi Kotlebovcov a ani len o tom nevedeli. Až 27 tisíc lajkov má facebooková stránka Milujem Slovenskú Republiku. Tú väčšina ľudí lajkla z lásky k Slovensku - tradíciám alebo prírode. No s čím nikto z nich nepočítal bol fakt, že stránka sa zmenila na propagandistickú stránku fašistov. Čo je ešte horšie, stránky s názvom "Milujem Slovenskú Republiku", sú až dve. Tá druhá má 42 fanúšikov. Dokopy je to teda takmer 70 tisíc fanúšikov.

Vyše 100-tisíc Slovákov sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Stránka Milujem Slovenskú Republiku sa pôvodne volala Inzert Free. Tá ponúkala súkromnú aj firemnú inzerciu zdarma. Zo dňa na deň tak tisícky Slovákov začali dostávať príspevky od Kotlebových prisluhovačov. Len včera stránka zdieľala petíciu proti islamu na Slovensku či novozriadené Kotlebove hliadky vo vlakoch.

Príspevok v skupine Milujem Slovenskú Republiku
Zobraziť galériu (6)
Príspevok v skupine Milujem Slovenskú Republiku  (Zdroj: Facebook)

Okrem petície sa tam objavila aj prosba o dve percentá z daní pre Kotlebovu stranu. Tá je v druhej skupine so 40 tisíc fanúšikmi zavesená úplne hore, aby si ju každý všimol. Okrem príspevkov vychvaľujúcich Kotlebu sa však nájdu na stránke aj príspevky Slovákov, ktorí sa chcú len podeliť o krásne fotky z našej krajiny. Ale nič to nemení na fakte, že stránka začala šíriť nenávistné odkazy, dôkazom je aj spomínaná protiislamská petícia.

Vyše 100-tisíc Slovákov sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Podobná situácia je aj v skupine Milujem Slovenskú republiku. Je tam takmer 80 tisíc fanúšikov, teda vyše trikrát viac ako na stránke Milujem Slovensko. Príspevky ľudí však príliš nevybočujú z kotlebovského kurzu. Dajú sa tam nájsť okrem spomínanej petície aj odkazy podporujúce Kotlebu či odkazy mierené proti prezidentovi Kiskov, ktorého označujú za scientológa alebo úžerníka.

Vyše 100-tisíc Slovákov sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Slováci to stránke dali pocítiť

Našťastie sa našli aj takí, ktorí priaznivcom Kotlebu na túto taktiku prišli. Napríklad v diskusii pod odkazom petície proti islamu ľudia okamžite reagovali na jej obsah. "Táto stránka ide do pekných sra*iek," napísal Peter. "Milujem Slovensko a preto nepodpíšem," znel druhý komentár. Ďalší Peter napísal, že radšej zrušil svoj lajk na stránke. "Práve som musel zrušiť lajk na vašu stránku."

Vyše 100-tisíc Slovákov sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: FašistiMarian KotlebaMilujem Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu