Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Meteorológovia predpovedajú svieži víkend: Pozrite sa, aký bude prvý jarný deň

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Tento víkend už môžeme s celkom pokojným svedomím hovoriť o jarnom počasí so všetkými jeho kladmi aj zápormi. Astrológovia ohlasujú príchod jarnej rovnodennosti, ktorá nastane v nedeľu a meteorológovia im dávajú za pravdu.

Piatok

Do strednej Európy zasahuje od severozápadu tlaková výš, ktorá postupne slabne. V piatok by malo byť počasie jasné až polojasné, ale popoludní bude na severe a východe postupne pribúdať oblačnosť. Najvyššia denná teplota dosiahne 10 až 15 stupňov Celzia a teplota na horách vo výške 1 500 metrov vstúpi na okolo 4 stupne Celzia. Viať by mal slabý, postupne západný až severozápadný vietor rýchlosti do 5 m/s (20 km/h).

El Niňo mení počasie na celom svete: Odborníci načrtli katastrofický scenár budúcich rokov

Meteorológovia predpovedajú svieži víkend:
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Cez Slovensko bude postupovať studený front, ktorý prinesie polooblačné až oblačné počasie. V noci by sa mohli miestami objaviť snehové prehánky, avšak cez deň len ojedinele, najmä na severe a v polohách do 500 metrov aj dážď.  Nočná teplota poklesne na +3 až -2 stupne Celzia a denná teplota vystúpi na 5 až 10, na severe miestami okolo 3 stupne Celzia. Severozápadný až severný vietor bude viať rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v nárazoch miestami okolo 12 m/s (okolo 45 km/h).

Meteorológovia predpovedajú svieži víkend:
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Po sobotnom ochladení bude do našej oblasti zasahovať od západu až
severozápadu výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Polooblačné až oblačné počasie cez deň ojedinele spestria slabé zrážky, od cca 900 metrov snehové. Nočná teplota klesne na -1 až -6, v dolinách a kotlinách miestami na okolo -8 stupňov Celzia. Denná teplota dosiahne 7 až 12, na severe lokálne okolo 5 stupňov Celzia. Meteorológovia predpovedajú len slabý vietor.

Meteorológovia predpovedajú svieži víkend:
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Predpoveď počasiaJarná rovnodennosťPrvý jarný deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu