Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Srdcervúce slová rodičov dievčat, ktoré zomreli v havarovanom autobuse na D1: Vodič tají pravdu

Milan (59) riadil autobus smrti Zobraziť galériu (3)
Milan (59) riadil autobus smrti (Zdroj: Foto: TASR, archív)

TRNAVA - Pred dvomi rokmi otriasla Slovenskom neuveriteľná tragédia. Pri havárii autobusu na D1 zahynuli štyri študentky. Vodič sa cíti nevinný, podľa jeho obhajcu bola príčínou nešťastia náhla strata vedomia. Rodičia nebohých dievčat to ale vidia inak. Z obrovského nešťastia sa dodnes nedokážu spamätať. Prišli o to najcennejšie, čo v živote mali. Prinášame vám ich srdcervúce odkazy, ktoré adresovali vodičovi autobusu smrti.

Vodič autobusu 59-ročný Milan sa v utorok postavil pred senát Okresného súdu v Trnave. Čelí obžalobe z prečinu všeobecného ohrozenia a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na desať rokov. V pojednávacej miestnosti boli prítomní niekoľkí dnes už bývalí študenti, ktorí v autobuse smrti cestovali, a rodičia nebohých dievčat.

Vodič vymieňal CD-čko

Všetci spoločne žiadajú pre vodiča spravodlivý trest. "Keď ja raz držím volant, tak som za celú posádku zodpovedný," povedala pre televíziu TA3 mama jednej z obetí a doplnila: "Sklamal ma na plnej čiare. Myslím si, že by sa mal postaviť a povedať, čo urobil v tej chvíli, keď autobus zišiel z cesty. A on vie dobre, že nespal." Ako nešťastná mama ďalej doplnila, podľa jej informácií vodič v okamihu nešťastia vymieňal CD-čko. 

Srdcervúce slová rodičov dievčat,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TASR, archív)

Vodič Milan odmietol pred senátom vypovedať. Priznal však, že sa lieči na vysoký krvný tlak a cukrovku. Obhajoba tvrdí, že pod tragédiu sa podpísal mikrospánok, alebo náhla strata vedomia. "Si mi zabil dcéru, ako môže niečo také povedať. Nehanbíš sa, nehanbíš sa?" vyznala sa v súdnej sieni so stiahnutým hrdlom nešťastná mama ďalšej z obetí. "Som trošku sklamaný z jeho postoja," povedal otec ďalšej nebohej študentky. 

Srdcervúce slová rodičov dievčat,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TASR, archív)

Tragédia sa stala 6. júna 2014 na diaľnici D1. Študenti Športového gymnázia Jozefa Herdu z Trnavy sa vracali zo školského výletu, keď vodič zišiel mimo cestu a s autobusom sa prevrátil do poľa. Pojednávanie bude pokračovať 26. apríla, kedy by mali vypovedať všetci študenti, ktorí nešťastie prežili. 

Viac o téme: TragédiaAutobusSmrťVodičD1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu