Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Panika na železnici: Bombová hrozba aj vo vlaku na trase do Košíc

Polícia prehľadáva posledný vlak
Polícia prehľadáva posledný vlak (Zdroj: SITA)

PRAHA/KOŠICE – Pražskí policajti majú dnes plné ruky práce. Ráno totiž anonymný volajúci nahlásil bombu vo vlakoch spoločnosti RegioJet a Leo Express. Jeden z nich mal smerovať aj na Slovensko.

Na pražskej železničnej stanici sa dnes na pár hodín zastavil čas. Niekto totiž ráno železnici oznámil, že vo vlakoch spoločnosti RegioJet a Leo Express sa nachádza výbušnina, ktorá mala explodovať do troch hodín, uvádza portál Lidovky.cz. Meškanie spojov trvalo zhruba hodinu, v niektorých prípadoch ešte dlhšie.

„Približne o 15.00 hod ukončila polícia v Hraniciach na Morave prehliadku súpravy vlaku RJ1003 z Prahy do Košíc, ktorá sa, bohužiaľ, predĺžila na približne 4,5 hodiny. Krátko po 15.00 potom vlak pokračoval ďalej v ceste do Košíc. Cestujúci na Slovensko majú nárok na kompenzáciu, ktorá im bude automaticky pripísaná do 5 pracovných dní. Palubný personál aktuálne u cestujúcich overuje to, či majú zaistený prípoj do svojej cieľovej destinácie tak, aby z dôvodu oneskorenia neostali bez dopravy a zaisteného prípoja niekde na ceste,“ komentoval vývoj situácie Aleš Ondrůj, hovorca spoločnosti RegioJet.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) podľa hovorkyne Martiny Pavlikovej zatiaľ nezaznamenali žiaden problém na slovenských tratiach. „Vlaky u nás jazdia podľa grafikonu,“ uviedla. Spoj spoločnosti Leo Express má príchod na Slovensko v nočných hodinách.

Viac o téme: BombaRegioJetLeo Express
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu