Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tatry sú dnes dejiskom zranení: Vážne zlomeniny aj komplikovaný zásah záchranárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: http://www.thinkstockphotos.com/)

STARÝ SMOKOVEC - Na sánkarskej dráhe vo Vysokých Tatrách dnes utrpel zranenie muž anglickej národnosti. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS).

"V spodnej časti sánkarskej dráhy z Hrebienka do Starého Smokovca nezvládol zákrutu a nabúral do betónového múru. Nárazom si spôsobil otvorenú zlomeninu predkolenia," uviedla HZS s tým, že k nehode došlo dnes dopoludnia. Muža na mieste ako prví ratovali horskí záchranári. Po ošetrení a fixácii dolnej končatiny ho odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotníckej pomoci.

Do Lukového kotla v Nízkych Tatrách spadol pri lyžovaní 30-ročný Slovák

Do Lukového kotla v Nízkych Tatrách spadol dnes predpoludním slovenský lyžiar. Mužovi, ktorý si pri lyžovaní vo voľnom teréne pravdepodobne zlomil stehennú kosť, pomáhali horskí záchranári i Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS). Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke.

"Záchranár HZS zlyžoval k postihnutému, ktorého ošetril, zafixoval a zateplil. V súčinnosti s lekárkou VZZS bol 30–ročný muž nabalený do vákuového matraca, následne pomocou navijaka vyprostený z miesta nehody a transportovaný na Konský grúň, kde záchranári HZS zabezpečili miesto na pristátie," uviedla k zásahu HZS s tým, že po medzipristátí leteckí záchranári muža transportovali do nemocnice v Poprade.
 

Viac o téme: ZranenieVysoké TatryNízke TatryHorská záchranná služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu