Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slovensko čaká sibírsky víkend: Meteorológovia vydali výstrahy, na toto si dajte pozor!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Meteorológovia varujú pred extrémne mrazivým víkendom. Teploty budú klesať hlboko pod nulu, dávajte si preto pozor na cestách a pripravte sa aj na snehovú nádielku.

Piatok

Piatkový charakter počasia bude jasný až polojasný. Na severe a východe Slovenska sa bude miestami tvoriť zväčšená oblačnosť a ojedinele slabé sneženie. Najvyššia denná teplota klesne na -4 až 1, na Kysuciach, Orave, Liptove, Spiši a Horehroní okolo -6 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 m okolo dosiahne -11 stupňov Celzia. Viať má len slabý premenlivý vietor, uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Obrovské mrazy zabili v Maďarsku už takmer sto ľudí: Umrzol len 16-ročný chlapec

Slovensko čaká sibírsky víkend:
Zobraziť galériu (6)

Sobota

Sobota bude jasná, s malou oblačnosťou. Cez deň bude od západu pribúdať oblačnosť a na západe Slovenska meteorológovia očakávajú sneženie. Nočná teplota poklesne na -8 až -14, v dolinách a kotlinách až na -15 až -22 stupňov Celzia. Denná teplota vystúpi na -4 až 1, na severe a na Horehroní miestami okolo -6 stupňov Celzia. Viať by mal prevažne južný vietor rýchlosťou do 5 m/s (do 20 km/h).

Slovensko čaká sibírsky víkend:
Zobraziť galériu (6)

Nedeľa

Veľká oblačnosť sa bude počas dňa postupne zmenšovať a na viacerých miestach sa bude vyskytovať sneženie. Súčasne budú ubúdať aj zrážky. Nočná teplota klesne na -2 až -8, na severe a východe na miestami -9 až -15 stupňov Celzia. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí -5 až 0, na západe okolo +2 stupne Celzia. Západný, na východe južný vietor naberie rýchlosť do 4 m/s (15 km/h).

Slovensko čaká sibírsky víkend:
Zobraziť galériu (6)

Slovensko čaká niekoľko veľmi mrazivých nocí a rán 

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre mrazy výstrahy prvého a druhého stupňa. Platiť majú najbližšie noci až do rán. Silné mrazy majú podľa webstránky SHMÚ zasiahnuť všetky kraje okrem Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského.

Najbližšie dve noci má najmä v severnejších okresoch ešte prituhnúť. Teplota môže miestami klesnúť až na -22 stupňov Celzia. Týkať sa to má niektorých okresov z Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja. Tam má platiť výstraha druhého stupňa. V nižšie položených okresoch sa má pohybovať od -15 do -20 stupňov Celzia.

Meteorologické výstrahy na piatok
Zobraziť galériu (6)
Meteorologické výstrahy na piatok

Meteorologické výstrahy na sobotu
Zobraziť galériu (6)
Meteorologické výstrahy na sobotu

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu