Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Významné udalosti, ktoré nás čakajú v 2016: Na toto všetko sa môžeme tešiť v budúcom roku

 Udalosti, ktoré nás čakajú v roku 2016 Zobraziť galériu (7)
Udalosti, ktoré nás čakajú v roku 2016 (Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA - Rok 2016 bude na udalosti bohatý. Slovensko, ale aj svet čaká množstvo významných aktivít a podujatí. Prinášame vám ich prehľad.

JANUÁR

13. januára začínajú v Žiline kastingy do prestížnej súťaže Miss Slovensko 2016. 

18. januára začína tenisový turnaj Australian Open 2016. Bude sa konať v Melbourne Park a potrvá do 31 januára. Pôjde o 104. ročník Australian Open a prvý Grand Slam turnaj roka.

23. januára začína svetoznámy Benátsky karneval 2016. Potrvá do 9. februára.

Karneval v Benátkach, Taliansko
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Thinkstock.com)

FEBRUÁR

5. februára sa začne preslávený Karneval v Riu de Janeiro, ktorý je považovaný za najväčší karneval na svete s dvoma miliónmi ľudí denne v uliciach. Potrvá do 9. februára.

Karneval v Sao Paulo
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

28. februára odovzdá na 88. ročníku Academy Awards Akadémia filmových umení a vied ocenenia známe ako Oscar pre najlepšie filmy roka 2015. Slávnostný ceremoniál sa uskutoční v Dolby Theatre v Hollywoode, v Kalifornii a začne o pol šiestej večer miestneho času. Počas obradu sa odovzdajú Oscary v 24 kategóriách. 

Oscar
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

MAREC

5. marca, v sobotu sa budú konať voľby do Národnej rady Slovenskej republiky. Právo voliť má občan Slovenskej republiky, ktorý najneskôr v deň konania volieb dovŕši 18 rokov veku.

MÁJ

6. mája začínajú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2016. Budú sa konať v Rusku, a to konkrétne v Petrohrade a v Moskve. Kvalifikovaných je 16 tímov, a to Bielorusko, Kanada, Česko, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Maďarsko, Kazachstan, Lotyšsko, Nórsko, Rusko, Slovensko, Švédsko, Švajčiarsko, Spojené štáty.

11. mája je plánovaný začiatok jubilejného 70-teho ročníka Filmového festivalu v Cannes. Potvrá do 22. mája.

68. ročník Medzinárodného filmového
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

JÚN

10. júna začínajú Majstrovstvá Európy vo futbale 2016. Ide v poradí o 15. majstrovstvá. Potrvajú do 10. júla 2016. Hrať sa bude v dvanástich francúzskych mestách. Prvýkrát v histórií sa ich zúčastní 24 reprezentačných mužstiev.

JÚL

2. júla je naplánovaný prvý pretek Tour de France 2016. Pôjde o 103. ročník cyklo pretekov Tour de France. Začnú sa vo francúzskom departemente Manche prvýkrát v histórii. Preteky majú plánované ukončenie v Andorre.

Marcel Kittel, Marc Cavendish
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/sportky.sk)

26. júla začínajú Svetové dni mládeže 2016 v poľskom Krakove za účasti pápeža Františka. Potrvajú do 31. júla.  Pôjde o druhé stretnutie v Poľsku, prvým boli Svetové dni mládeže 1991 v Čenstochove. Mottom stretnutia je Blahoslavení milosrdní, lebo oni dosiahnu milosrdenstvo.

Významné udalosti, ktoré nás
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

AUGUST

5. augusta sa začnú Letné olympijské hry 2016. Hry XXXI. olympiády potrvajú do 21. augusta 2016. Hosťujúcim mestom je Rio de Janeiro v Brazílii. Pôjde o prvé olympijské hry v Južnej Amerike.

Viac o téme: AktivityUdalostiPrehľadRok 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu