Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO Hororová zrážka, chlapček (3) bojuje o život: Zachrániť ho môžete aj vy!

Fotografie z miesta nehody Zobraziť galériu (4)
Fotografie z miesta nehody (Zdroj: TASR)

KOŠICE - Trojročného chlapčeka z Bratislavy zrazilo v utorok (15. decembra) osobné auto v Košiciach. Dieťa hospitalizovali s ťažkými zraneniami v nemocnici. Polícia informovala, že k nehode došlo po 18.00 h na Popradskej ulici.

"Vodič narazil do maloletého, ktorý sa pri prechádzaní cez cestu vytrhol rodičom z rúk a vbehol na cestu cez riadne označený priechod pre chodcov. Požitie alkoholu u vodiča nebolo zistené," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Kriminálny vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví. Príčina a miera zavinenia účastníkov dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

Polícia v tejto súvislosti opätovne vyzýva vodičov a zároveň nemotorových účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách, aby dodržiavali dopravné predpisy a dbali na svoju bezpečnosť. 

Fotografie z miesta nehody
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

"Pripomíname, že nielen vodiči, ale aj chodci i cyklisti ako účastníci cestnej premávky majú svoje povinnosti. Podľa zákona o cestnej premávke „chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť. Pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva, a len čo vstúpi na vozovku, nesmie sa tam bezdôvodne zdržiavať ani zastavovať. To platí na priechode pre chodcov i mimo neho," zdôraznil Szabó.

Fotky z miesta nehody
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Polícia dnes vykonáva celoslovenskú osobitnú kontrolu. V rámci nej sa policajti aj na území Košického kraja zamerajú najmä na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi s cieľom pozitívne ovplyvniť vývoj dopravnej nehodovosti a bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. 

"Voči vodičom a tým účastníkom cestnej premávky, ktorí porušujú pravidlá cestnej premávky agresívnym a arogantným spôsobom, nedisciplinovaným chodcom a tým vodičom, ktorí bezohľadne predchádzajú chodcov a cyklistov, bude polícia postupovať represívnym spôsobom," pripomenul policajný hovorca.

Fotky z miesta nehody
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Pomôžte aj vy! Na sociálnych sieťach koluje výzva na darovanie krvi

Zrážka malého chlapčeka Daniela (3) z Bratislavy, nenecháva Košičanov ľahostajnými. Na sociálnej sieti sa už šíri výzva na darovanie krvi na meno Daniel Zubak.

49-ročný vodič zo Zvolena, ktorý zrazil chlapčeka, viedol osobné motorové vozidlo zn. Toyota Corolla v smere od ulice Šafárikovej na ulicu Toryskú. Okamžite bol rýchlou zdravotnou službou prevezený do košickej fakultnej nemocnice. Pri zrážke utrpel viacero ťažkých aj vnútorných zranení. „Okamžite ho operovali. Momentálne je v stabilizovanom stave, v umelom spánku a je hospitalizovaný na ARE,“ informovala nás hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová. 

Viac o téme: NehodaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu