Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Miláno zažíva nápor cudzincov: FOTO Na EXPO denne príde viac ako pol milióna ľudí!

Zobraziť galériu (10)
(Zdroj: Eva Mikulová)

MILÁNO – Nekonečné, niekoľkohodinové rady! Úspešná výstava EXPO končí už v sobotu 31. októbra a práve v týchto dňoch zažíva najväčší návštevnícky nával. Niet divu, veď najbližšia výstava „malé“ EXPO sa bude konať v roku 2017 v Astane v Kazachstane a „veľké“ EXPO v roku 2020 v Dubaji v Spojených arabských emirátoch. Organizátori na začiatku milánskeho EXPA, ktoré začalo 1. mája, odhadovali, že ho navštívi vyše 20 miliónov ľudí. Nepochybujeme o tom, že za pol roka trvania EXPA bude tento počet prekročený.

Uživiť planétu, energia pre život

Podľa oficiálnych odhadov, práve na záver ju denne navštívi okolo 500 tisíc ľudí. Výstavisko praská vo švíkoch a len na vstupe do samotného areálu s rozlohou 1,1 miliónov metra štvorcových si návštevníci musia vystáť radu, ktorá trvá okolo hodiny. Niet divu, veď téma výstavy  - Uživiť planétu, energia pre život ( Feeding the planet, energy for life) je veľmi atraktívna. Výstavisko EXPA sa otvára už o 9,00 a zatvára o 23,00 hodine. Samotné pavilóny zúčastnených štátov sa však otvárajú až o 10,00 hodine. Momentálne je však záujem o všetky pavilóny a v drvivej väčšine si na ich prehliadku musíte počkať. Čakacia doba na vstup do jednotlivých pavilónov je niekoľkohodinová a tak sa návštevníci musia obrniť trpezlivosťou. Ešte, že je v celom areáli rýchle wi – fi a tak si ľudia krátia čas, surfovaním po internete.

Len do slovenského pavilónu čakáte minimálne 2 hodiny a do susedného japonského si vystojíte 8 hodín. Niekoľkohodinovú radu si vystojíte do ruského, amerického, nemeckého, čínskeho a mnohých ďalších pavilónov. Je však zopár tzv. priechodných pavilónov, kde čakať nemusíte. Napríklad český, ale v ňom veľa neuvidíte. Boduje však svojou reštauráciou a čapovanou Plzňou za 6 eur. Priechodné sú aj Klustre. Sú to zoskúpenia malých afrických štátov, ktoré sa nedokážu prezentovať ako bohatšie krajiny. Ich prezentácie sú skôr zamerané na predaj a cítite sa v nich ako na africkom trhu, so všetkým čo k tomu patrí. Čiže sa v nich o cene dohadujete a môžete si priniesť celkom zaujímavé exotické umelecké diela.

Talianska expozícia je najväčšia. Netušíme, koľko musíte stáť v rade, lebo jeho koniec sme ani nenašli.

Úžasný Kazachstan, vizionárske Spojené arabské emiráty

Práve Kazachstan a Spojené arabské emiráty patria na EXPE medzi najnavštevovanejšie a najatraktívnejšie. V hlavnom meste Kazachstanu v Astane sa bude v roku 2017 konať ďalšie EXPO a tak ich pavilón oprávnene lákal návštevníkov. Aj nám sa doňho podarilo dostať a ich expozícia nám vyrazila dych. Cítiť, že Kazachstan je vďaka rope veľmi bohatou krajinou. Ich expozícia je plná najmodernejších vychytávok a záverečná prezentácia krajiny v ich 5D kine zanechá v návštevníkovi obrovský dojem. Po zhliadnutí ich pavilónu, budete mať chuť do Astany vycestovať a vychutnať si EXPO v Kazachstane, ktoré bude od 10. júna do 10. septembra 2017 s témou -  Energia budúcnosti  (future energy)

Ani trochu za Kazachstanom nezaostávajú Spojené arabské emiráty. Bohatá krajina šejkov, bude hostiť EXPO v roku 2020. Dubaj sa na pol roka (od mája do októbra) stane hlavným mestom sveta. Na milánskom EXPE vás očarí ich pavilón, v ktorom sa mieša história, s kultúrou a taktiež špičkovou modernou technológiou. Boli sme fascinovaní holografickým dievčatkom Sárou, ktorá nás expozíciou sprevádzala. Témou svetovej výstavy v Dubaji bude – Spojme mysle, vytvorme budúcnosť ( Connecting Minds, Creating the future). Takže ak ste nestihli EXPO v Miláne, tešte sa už na nasledujúce svetové výstavy. Verte, vidieť ich stojí zato. 

Viac o téme: Expo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu