Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Za smrť manželov vinník nehody dostal len podmienku

„Len podmienečný trest za usmrtenie dvoch ľudí je smiešne nízky,“ vraví Martin Nemzet (39), ktorý vlani prišiel o oboch svokrovcov. Zobraziť galériu (2)
„Len podmienečný trest za usmrtenie dvoch ľudí je smiešne nízky,“ vraví Martin Nemzet (39), ktorý vlani prišiel o oboch svokrovcov.

TREBIŠOV - Nízky trest šokoval pozostalých. Pred rokom pri havárii na Zemplíne zahynul manželský pár, no vinník, manažér firmy, obišiel len s podmienkou! Prokurátor síce pôvodne žiadal vyšší trest, no s verdiktom sudcu sa napokon stotožnil.

„Minulotýždňový ortieľ súdu nám vyrazil dych. Kde je spravodlivosť, keď vinníkovi síce dokázali vinu a zobrali mu na päť rokov vodičský preukaz, ale dostal iba dvojročný podmienečný trest s odkladom na štyri roky?“ pýta sa zať obetí nehody pri Novosade Martin Nemzet (39). Jeho svokrovci Imrich († 67) a Mária († 59) Baňasovci vlani vo februári už k lekárke na vyšetrenie do Trebišova nedošli, lebo do ich favorita čelne narazil na octavii rýchlo jazdiaci Košičan Ivan K. (32).

„Z posudkov jasne vyplýva, že vinník sa nevenoval riadeniu, neprispôsobil rýchlosť a pred zrážkou prešiel do protismeru. Moji príbuzní utrpeli také vážne zranenia, že svokra zomrela o pár hodín a svokor na druhý deň,“ povedal Nemzet, ktorému sa vynesený trest za dva ľudské životy máli. „Aj preto, lebo z karty tohto vodiča je zrejmé, že za posledné tri roky sa dopustil až šiestich dopravných priestupkov, za ktoré najmä po prekročení rýchlosti až päťkrát zaplatil pokuty,“ dodal Nemzet. Právo odvolať sa pritom mal len prokurátor, ktorý tak neurobil. Podľa hovorcu krajskej prokuratúry Milana Filička prokurátor odvolanie nepodal, lebo trest považuje za primeraný. „Súd zohľadnil prevahu poľahčujúcich okolností, ako aj prijatie záruky za obvineného,“ uviedol Filičko.

Nový Čas kupuje Vaše tipy!
Za smrť manželov vinník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu