Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Víkend veští príchod niečoho veľkého: Zmenu počasia pocítime už zajtra

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA – Najbližší víkend podľa meteorológov odštartuje zmenu počasia, ktorú pocítime na vlastnej koži. Ak pôjde do tuhého aj naďalej, čoskoro sa môžu vyskytnúť prvé snehové zrážky.

Piatok

V závere pracovného týždňa bude u nás počasie ovplyvňovať zvlnené frontálne rozhranie, uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Prinesie oblačno až zamračené a na severovýchode prechodne zmenšenú oblačnosť. Na strednom Slovensku sa môže miestami vyskytnúť slabý dážď alebo mrholenie.

VIDEO Predpoveď počasia, akú ste v živote nevideli: Toto je možné iba v Rusku

Najvyššia denná teplota dosiahne 13 až 17, na severe okolo 11 stupňov Celzia.Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 5 stupňov Celzia. Viať bude slabý, na východe postupne severný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Víkend veští príchod niečoho
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Od severu začne počasie u nás ovplyvňovať tlaková výš a súčasne sa nad
centrálnym Stredomorím bude prehlbovať tlaková níž. V sobotu bude oblačno až zamračené, hmlisto a na severe cez deň lokálne aj zmenšená oblačnosť. Občasné zrážky by mali v priebehu dňa slabnúť. Nočná teplota klesne na 10 až 5, v dolinách a kotlinách na severe okolo 3 stupne Celzia. Denná teplota dosiahne 11 až 15, na Orave, Liptove, Spiši a Zamagurí len okolo 9 stupňov Celzia. Veternosť bude slabá, na východe môže fúkať severný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Víkend veští príchod niečoho
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Sobotňajší charakter počasia pretrvá z veľkej časti aj v nedeľu. Bude oblačno až zamračené. V noci len ojedinele, ale cez deň sa najmä v južnej polovici územia môže objaviť dážď. Nočná teplota klesne na 9 až 4, na severe okolo 2 stupne Celzia a denná vystúpi na 9 až 14, na severe miestami 5 až 9 stupňov Celzia. Severný až severovýchodný vietor rýchlosti 3 až 8 m/s (5 až 25 km/h) môže miestami v nárazoch zosilnieť na rýchlosť 14 m/s (50 km/h).

Víkend veští príchod niečoho
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu