Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Predpoveď počasia skráti leto: Cez víkend zaduje severák a prinesie zmenu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Meteorológovia nás už najmenej dva týždne pripravujú na očakávanú zmenu počasia a zdá sa, že teraz sa ich predpovede konečne naplnia. Nad naším územím bude postupne pribúdať oblačnosť a aj teploty už nebudú prekonávať atletické výšiny.

Piatok

Záver pracovného týždňa sa bude niesť v znamení veľkej oblačnosti s lokálnymi prehánkami alebo dažďom, ojedinele aj s búrkami. Od západu sa však bude oblačnosť postupne zmenšovať a ubudne aj zrážok. Najvyššia denná teplota dosiahne 23 až 29, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši 17 až 23 stupňov Celzia.

Prvá veľká predpoveď počasia na jeseň: Vieme, kedy sa Slováci dočkajú ochladenia

Teplota na horách vo výške 1500 m vystúpi na zhruba 12 stupňov Celzia a dopoludnia bude na hrebeňoch hôr fúkať silný až prudký vietor. Viať bude juhozápadný až južný, na západe a postupne aj na ostatnom území západný až severozápadný vietor 3 až 7 rýchlosťou m/s (10 až 25 km/h). Dopoludnia na hrebeňoch hôr silný až prudký vietor.

Predpoveď počasia skráti leto:
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Zvlnený front s oblačnosťou prinesie aj v sobotu oblačnosť a prehánky.
Nočná teplota klesne na 16 až 10, v dolinách a kotlinách na severe miestami okolo 8 stupňov Celzia. Denná teplota dosiahne 19 až 24, na severozápade okolo 17 stupňov Celzia. Fúkať by mal severný, na východe spočiatku južný vietor rýchlosťou 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h ).

Predpoveď počasia skráti leto:
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Od severozápadu k nám začne prúdiť chladný vzduch, ktorý bude sprevádzaný oblačnosťou s prehánkami a na hrebeňoch Tatier aj snežením. Nočná teplota klesne na 16 až 10, na severe miestami okolo 8 stupňov Celzia. Denná teplota vystúpi na 17 až 22, na severe miestami okolo 15 stupňov Celzia a viať bude  prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Predpoveď počasia skráti leto:
Zobraziť galériu (4)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu