Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Prichádza super počasie: Slováci, tešte sa! Bude, ako ešte tento rok nebolo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak sme doteraz mali hlavu v smútku z toho, že sme si ešte poriadne kvôli nepriaznivému počasiu neužili opaľovania a kúpania, je načase to zmeniť. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu na budúci týždeň okúsime letné teploty, ktoré budú atakovať tridsiatky. Pokojne tak môžeme konečne zo skríň vytiahnuť šortky či plavky a zbierať bronz.

V pondelok má byť polooblačno až oblačno, miestami sa vyskytnú prehánky a ojedinele aj búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 21 až 27 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m na okolo 14 stupňov. Fúkať bude prevažne južný vietor rýchlosťou do 15 km/h.

V utorok zavládne polooblačné až oblačné počasie a cez deň si miestami užijeme aj prehánky, ojedinele búrky. Nočná teplota klesne na 15 až 9, denná sa vyšplhá na 23 až 29 stupňov. Viať má prevažne južný vietor rýchlosťou do 20 km/h.

V stredu by nás už nemali trápiť žiadne zrážky, ale potešiť by nás mohla polojasná obloha. Nočná teplota zostúpi na 14 až 8, denná sa ocitne na 24 až 30 stupňoch. Osvieži nás slabý premenlivý vietor.

Jasno až polojasno má byť aj vo štvrtok, kedy ortuť teplomera v noci bude ukazovať 16 až 10, cez deň 23 až 29 stupňov.

Aj v piatok nás čaká jasné až polojasné počasie, ktoré so sebou prinesie nočné teploty pohybujúce sa v rozpätí 14 až 8 a denné teploty v rozpätí 24 až 30 stupňov.

Pekné vyhliadky by mali vydržať aj cez víkend. V sobotu bude prevažovať malá oblačnosť, ale teploty to nijako zásadne neovplyvní. V noci klesnú na 14 až 8, cez deň vystúpia na 24 až 30 stupňov.

Podrobnú predpoveď počasia nájdete na Predpovede.sk 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu