Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slováci nechcú kvóty pre migrantov: Musíme zabezpečiť, aby sa vrátili, odkiaľ prišli!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARTIZÁNSKE - Občianske združenie Spolu sme Slovensko jednoznačne odmieta kvóty pre migrantov, ktorých majú prijímať členské štáty Európskej únie na základe návrhov Európskej komisie. Uviedol predseda združenia Jozef Božik.

"Všetci politici, ktorí dnes zodpovedajú za manažment politiky Európskej únie, ako aj členských štátov, by sa mali postarať o to, aby sa dôsledne rozdelili tí, ktorí hľadajú politický azyl, od toho ekonomického a aby sme dôsledne ochraňovali schengenské hranice," ozrejmil. Tvrdí, že ďaleko účinnejšie by bolo, keby sa členské štáty dohodli na tom, že budú prispievať do spoločného balíka, na základe ktorého bude možné refundovať náklady súvisiace so spätným odovzdaním týchto utečencov na územie krajín, z ktorých utiekli. "Inak povedané, zabezpečiť to, aby sa títo ľudia vrátili tam, odkiaľ prišli," podčiarkol. 

Voči politike povinných kvót pre imigrantov sa postavil aj premiér Robert Fico. Povedal to po spoločnom rokovaní slovenskej a českej vlády vo Valticiach 12. mája. "Platia politické závery z Európskej rady, ktoré hovoria jednoznačne o prvku dobrovoľnosti," povedal vtedy. Prečo vznikla takáto iniciatíva zo strany Európskej komisie, mu preto nie je jasné. Negatívne stanovisko zaujala aj Slovenská národná strana. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu