Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dobrá správa na víkend: Počasie nás poteší, konečne pocítime jar!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak vás bude najbližšie dni počasie lákať von do prírody, ani na chvíľu nezaváhajte. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu nás čaká slnečný víkend s príjemnými teplotami a jarným povetrím.

Piatok

Tlaková níž sa v našej oblasti vyplňuje. Cez deň bude polooblačno až oblačno a teploty vystúpia na 5 až 10 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku očakávame prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 4 až 1 a najvyššie denné 7 až 10 stupňov Celzia. Na strednom Slovensku bude prevažne oblačno, najnižšie ranné teploty 3 až -2 a najvyššie denné 5 až 9 stupňov Celzia a na východe územia prevažne polooblačno, s najnižšími rannými teplotami 3 až -1 a najvyššími dennými 5 až 9 stupňov Celzia.

Počasie na horách: Vo výške 1000 m prevažne oblačno, najnižšia ranná teplota -1 a najvyššia denná 4 stupne Celzia. Vo výške 1500 m prevažne oblačno a najnižšia ranná teplota -3 a najvyššia denná 1 stupeň Celzia. Vo výške 2000 m prevažne oblačno, s najnižšou rannou teplotou -5 a najvyššou dennou -2 stupne Celzia.

Dobrá správa na víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Sobota

Od západu sa k nám rozšíri tlaková výš. V sobotu bude nad územím Slovenska jasno až polooblačno. Ráno a dopoludnia sa v nižších polohách miestami môže vyskytnúť nízka oblačnosť. Nočná teplota dosiahne +3 až -2 stupne, v horských dolinách a kotlinách miestami aj chladnejšie. Denná teplota vystúpi na 7 až 12, na krajnom západe a severe miestami okolo 5 stupňov Celzia. Fúkať bude severný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20).

Dobrá správa na víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Nedeľa

Vo vyšších hladinách ovzdušia k nám bude prúdiť od západu vlhší a o niečo teplejší vzduch. Meteorológovia predpovedajú prevažne polooblačné počasie, ráno v nižších polohách ojedinele nízku oblačnosť. Vyskytnúť sa môžu aj slabé zrážky.Nočná teplota klesne na +1 až -4 stupne Celzia, v horských dolinách môže byť chladnejšie.Denná teplota dosiahne 7 až 12, na severe miestami okolo 5 stupňov Celzia. Viať bude južný vietor rýchlosťou 3 až 7, lokálne v nárazoch okolo 12 m/s (10 až 25, nárazy 45 km/h ).

Dobrá správa na víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu