Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Košičanov trápi doprava: Ďalšie výluky električiek a obchádzkové trasy

Ako veľké stavenisko Zobraziť galériu (4)
Ako veľké stavenisko (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Centrum Košíc už vyzerá ako jedno veľké stavenisko. Najväčšia rekonštrukcia električkových tratí za posledné desaťročia úplne zmenila dopravu v meste. Vodiči musia byť zvlášť opatrní, sledovať značky aobchádzky. Na mnohých miestach riadia dopravu policajti.

Ako tak si už na zmeny v doprave, ktoré nastali 1. februára, Košičania zvykli, ale od nedele 15. februára sa situácia opäť mení. Bude uzavretá severná časť Štúrovej ulice (od zastávky Senný trh po križovatku Štúrova - Moyzesova). To znamená, že bude jazdiť opäť menej električiek.

„Električkové linky 3 a 4 budú premávať len po Námestie osloboditeľov.Nástup a výstup bude umožnený na električkovej zastávke umiestnenej na Južnej triede. Ostatné električkové linky budú premávať v doterajších obmedzeniach. Trolejbusové linky budú naďalej nahradené v celom úseku autobusmi. V smere na Námestie osloboditeľov bude autobusová doprava premávať po doterajšej obchádzkovej trase cez ulice: Žižkova - Rastislavova – Kukučínova,“ informovala nás hovorkyňa košického Dopravného podniku Michaela Karafová.

Košičanov trápi doprava: Ďalšie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Z Námestia osloboditeľov smerom k Domu umenia a Krajskému súdu bude doprava premávať po obchádzkovej trase cez ulice Roosveltova - Pribinova - Mojmírova - Galenova - Kuzmányho. Rekonštrukcia koľajníc stojí vyše 30 miliónov eur z Eurofondov a musí sa urobiť do konca roka.

Košičanov trápi doprava: Ďalšie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

„Robí sa na mnohých miestach naraz, čo obmedzuje občanov, verím, že to vydržia, lebo to nie je príjemný pocit. Je však dobré, že máme šibeničný termín, lebo keby sme na to mali dva roky, možno by sa robilo aj dva roky, no obmedzenia by boli tie isté,“ povedal primátor Richard Raši.

Košičanov trápi doprava: Ďalšie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu