Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pozor, na cestách sa tvorí poľadovica: Smrteľná nehoda na Spiši, zahynuli dvaja ľudia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Krátko po 18-tej hodine sa stala medzi obcami Smižany a Spišský Štvrtok vážna dopravná nehoda. V protismere sa zrazili dve autá. Silný náraz neprežili dvaja z posádky auta Opel Astra, medzi nimi 64-ročná spolujazdkyňa Anna. Ďalšie štyri osoby previezli do nemocnice. Na cestách sa tvorí poľadovica. Slovenská správa ciest (SSC) upozorňuje vodičov na hmlu s viditeľnosťou do 50 metrov v okolí Krupiny, Rimavskej Soboty, Hronského Beňadika, Tornale a do 100 metrov v okolí Veľkého Krtíša, Čeboviec, Slovenských Kľačian a obce Záborské. Vodiči, buďte opatrní.

Večer o štvrť na sedem sa stala na Spiši vážna dopravná nehoda. Informáciu pre Topky potvrdil hovorca košických policajtov Alexander Szabo. Vodička (34) na aute Opel Astra prešla z doposiaľ nezistených príčin do protismeru, kde sa zrazila so Škodou Octavia. Pri desivom náraze zomreli dvaja ľudia z oplu na mieste. Okamžite dorazili aj privolaní záchranári. "Jednu osobu sme ošetrili na mieste. Štyri osoby utrpeli úrazy chrbtice, kolena a hrudníka. Previezli sme ich do nemocníc," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Príčiny dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

Pozor na poľadovicu

Pre tvorbu poľadovice vyhlásili v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča prvý situačný stupeň. V teréne sú posypové vozidlá a cestári nasadzujú posily. Informovala o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej webovej stránke www.zjazdnost.sk. Pre posyp cesty polícia odstavila dopravu na ceste I/50 pri Detve. SSC upozorňuje na tvorbu poľadovice na území celého Slovenska.

Na vytváranie námrazy si musia dať vodiči pozor aj na cestách I/18 Kolárovice - Bytča, I/50 Nová Lehota - Šášovské Podhradie, I/51 Tepličky - Banská Belá, I/54 Moravské Lieskové - Nové Mesto nad Váhom, I/61 Plevník, Drienové - Bytča, I/65 Žarnovica - Ladomerská Vieska, I/68 Ličartovce - Ploské, II/581 Dubník - Nové Mesto nad Váhom, II/541 Kotešová - Semeteš, II/574 Ilava - Homôľka, ale i na cestách tretej triedy v obvode Ilava a Bytča.

Úsek cesty I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo a horský priechod Šútovce je podľa SSC uzavretý pre vozidlá dlhšie ako desať metrov a horský priechod Zbojská pre dopravu nad 3,5 tony. Ostatné horské priechody sú zjazdné, vodiči si však musia dať pozor na poľadovicu na horskom priechode Kremnické Bane. Všetky sledované úseky diaľnic, rýchlostných ciest, ciest prvej, druhej a tretej triedy sú na území Slovenska zjazdné. Na severe stredného a východného Slovenska sú vozovky miestami pokryté kašovitým snehom do troch centimetrov, na ostatnom území sú cesty prevažne vlhké až mokré.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu