Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Predpoveď počasia na nasledujúce dni: Vianoce sú za rohom, očakávajú sa zlé správy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: nbcnews.com)

BRATISLAVA - Nie všetci Slováci milujú zimu a sneh, ale počas Vianoc by určite privítali, keby sa krajina zahalila do bielej periny. Vtedy vyzerá všetko čarovnejšie, magickejšie a má neodmysliteľnú sviatočnú atmosféru. Predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu pre budúci týždeň však naznačujú, že tieto želania zostanú pre väčšinu z nás nevyslyšané.

V pondelok bude oblačno až zamračené, dopoludnia miestami hmlisto a najmä v západnej polovici Slovenska sa vyskytne aj slabý dážď alebo mrholenie. Najvyššia denná teplota vystúpi na 2 až 8 stupňov. Fúkať má prevažne južný vietor rýchlosťou 5 až 20 km/h.

V utorok k nám od západu začne prúdiť studený vzduch, ktorý sa podpíše pod oblačným a zamračeným počasím. Nočná teplota klesne na +4 až -1, denná sa vyšplhá na 3 až 8 stupňov.

Studený front počas stredy postúpi na východ. V noci má byť zamračené a na mnohých miestach sa objaví dážď alebo dážď so snehom, od cca 700 m budú zrážky snehové. Cez deň sa môže trochu vyjasniť, ale treba rátať aj s oblačnou oblohou a občasnými zrážkami. Nočná teplota spadne na +3 až -2, denná to dotiahne na 0 až 5 stupňov.

Oblačného a zamračaného počasia sa nezbavíme ani vo štvrtok, kedy sa na mnohých miestach slabo rozprší, prípadne sa vyskytne dážď so snehom. Teplota v noci sa bude pohybovať v rozmedzí 1 až -4, cez deň okolo 1 až 6 stupňov.

V piatok má byť oblačné počasie, ale cez deň sa zrážky vyskytnú len ojedinele. Teplota vystúpi na 3 až 9, v noci len na 5 až 0 stupňov.

V sobotu sa k nám od západu dostane ďalší studený front a zase si užijeme aj oblakov. Nočná teplota zostúpi na 3 až -2, denná sa vyštverá na 3 až 8 stupňov. Z toho zatiaľ jasne vyplýva, že pri teplotách nad nulou to bude so snehom na Vianoce dosť komplikované.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu