Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Bratislavou začne jazdiť vianočná električka: Budú v nej hrať koledy, odvezie vás zadarmo

Vianočná električka
Vianočná električka (Zdroj: imhd)

BRATISLAVA – Medzi električky v Bratislave sa od piatka 5. decembra zaradí aj jedna bohato vysvietená a vyzdobená. Dopravný podnik Bratislava (DPB) totiž vyšle do ulíc historickú vianočnú električku, v ktorej budú hrať aj koledy. Cestujúci sa ňou budú môcť odviesť zadarmo.

Električka bude premávať v hodinových intervaloch od 16.00 h a posledný odchod bude o 20.00 h. Jej trasa, dlhá asi 40 minút, pôjde cez Jesenského, Námestie SNP, Poštovú, Vysokú, Blumentál, Vazovovu, Americké námestie, Mariánsku, Námestie SNP, Kapucínsku, Chatam Sófer,  Most SNP a vráti sa späť na Jesenského ulicu. Na zastávke Vazovova bude vianočná električka stáť približne 20 minút.

Tým najmenším budú v piatok rozdávať lístky sprievodcovia v historických uniformách a v predmikulášsky podvečer nebude v električke chýbať Mikuláš. Vianočná električka je česko-slovenskej výroby typu ČKD-Tatra T2, ktoré vyrábali spoločnosti TATRA Smíchov a ČKD Stalingrad od polovice 50. rokov do začiatku 60. rokov 20. storočia. V Bratislave ich v rokoch 1958 až 1988 jazdilo celkovo 67 kusov. Vo vianočnej električke bude umiestnená pokladnička, do ktorej môžu cestujúci dávať dobrovoľné príspevky na rekonštrukcie historických vozidiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu