Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Egypťan, ktorého manželka obvinila z únosu Hanky (3), prehovoril: Iba som sa bál o našu dcérku!

Ahmed by chcel dať celú rodinu dokopy, no vyzerá to tak, že Anna po tom netúži. Zobraziť galériu (7)
Ahmed by chcel dať celú rodinu dokopy, no vyzerá to tak, že Anna po tom netúži. (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA – Médiami otriasol ďalší príbeh údajného pokusu o únos dieťaťa zo strany otca. Anna pred pár dňami na letisku vo Viedni spôsobila riadny rozruch, keď presvedčila úrady, že jej manžel sa snaží spoločnú dcérku Hanku (3,5) uniesť do Egypta, odkiaľ pochádza. Ako to však v skutočnosti bolo? Exkluzívne pre Topky.sk sa k celej situácii vyjadril aj Ahmed, manžel pani Anny, aby v budúcnosti ochránil svoju dcéru. Z niektorých detailov mrazí.

Podľa jeho rozprávania to vyzerá, že ide o príbeh ako z rozprávky so zlým koncom. Anna a Ahmed sa poznajú už takmer šesť rokov, mala to byť veľká láska. Brali sa v Egypte, Ahmed má totiž veľkú rodinu. Anne neprekážalo, že majú rozdielne náboženské vyznanie, Ahmed nepatrí medzi konzervatívnych moslimov. Jeho nová manželka vtedy súhlasila aj s tým, aby v tomto duchu vychovávali dcéru.

V tom čase Anna ešte študovala medicínu. Ahmed sa podľa vlastných slov snažil pracovať čo najusilovnejšie, aby zabezpečil manželke všetok blahobyt, keďže ešte nebola zamestnaná. Annina rodina z východu sobášom nebola nadšená, no pár napriek všetkému čoskoro začal plánovať dieťa. A tak sa v júli roku 2011 narodila Hanka.

V roku 2013 Anna obvinila Ahmeda z únosu dcéry prvýkrát. „Únos je veľmi silné slovo. Po prvé, je to moja dcéra, po druhé, jej národnosť je egyptská, občianstvo má slovenské. Mám jej rodný list, pas má slovenský aj egyptský. Neviem, čo sa v roku 2013 stalo, vtedy začala moja žena pracovať a zarábať. Nebolo to v Bratislave, takže dcéru si zobrala so sebou,“ opisuje Ahmed obdobie, kedy sa veci začali komplikovať.

Ahmed by chcel dať
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Zemiar, Ahmed)

Milostný trojuholník

Ukázalo sa, čo bolo za zmenou Anninho správania: „Prestala mi dávať Hanku k telefónu, ani keď šla za rodičmi na východ, kde chodila často. Ja som však nikdy neprestal s manželkou komunikovať, keď so mnou bola Hanka. Ani tu, ani v Egypte, nikdy som nezakazoval mojej dcére, aby hovorila s mamou. Anna stále cestovala hore dole, raz bola tu, potom odišla, až sme sa pohádali. Vtedy som si začal myslieť, že má milenca.“

„Žena má všetko. Muža, ktorý je dáva všetko, nikdy jej nepovie nie, dieťa, krásne miesto na bývanie, nikdy som od nej nepýtal peniaze, dal som jej všetko. Ale začal som rozmýšľať a hľadať, až kým som nenašiel jeho, jej milenca. Povedala mi, že sa stretli na diskotéke. Ja tomu proste nerozumiem,“ hneval sa Ahmed, no napriek tomu jej všetko odpustil.

Ahmed by chcel dať
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Zemiar, Ahmed)

Prvá cesta do Egypta

Potom sa Hanke na nohe objavil ekzém. Ahmed sa bál, že to má od manželky, pretože Anna podľa neho zvykla občas dcérku výchovne vybiť. Keďže je Anna psychologička a nie pediatrička, Ahmed jej lekárskemu názoru na ekzém neprikladal veľkú váhu. Preto sa rozhodol zájsť do nemocnice na Kramáre, kde mu povedali, o čo ide. Potom mu napadlo, že by mohol v auguste 2014 vycestovať do Egypta, Červené more je známe blahodárnymi účinkami na kožné problémy. To bolo druhýkrát, kedy spolu s dcérou cestoval do Egypta.

„Normálne som nechával Hanku chodiť s mamou na východ. Ja mám rovnaké práva. Tak som zobral dcéru, informoval som manželku a šli sme na letisko. V Egypte sa na ňu pozrel lekár, mám odtiaľ aj správu. Všetko sa dalo do poriadku, dcérku som dokonca chvíľu nechal s mojou sestrou a jej deťmi, potom som sa musel kvôli práci vrátiť na Slovensko. Mám tu všetko,“ hovorí nešťastný Ahmed, ktorý si Slovensko zamiloval už v roku 1997, odvtedy sem pravidelne jazdil ako turista a považuje ho za svoj druhý domov.

„Ja viem, že tu na Slovensku máte také prípady únosov, no ak ide o únos, otec sa už s dieťaťom nikdy nevráti. Ani nekomunikuje s matkou. Ona o našej ceste vedela, no aj tak ma ohlásila na polícii. Minulý rok bol kvôli tomu súd, kde sa Anny opýtali, prečo ste ho žalovali? O únos by išlo, keby s vami manžel nekomunikoval. Ja som sa len bál o Hankino zdravie, keby sa ten ekzém neliečil, časom by sa to zhoršilo,“ vysvetľuje Ahmed.

Ahmed by chcel dať
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Zemiar, Ahmed)

Rozvod bol nevyhnutný

Keďže Anna mala milenca, Ahmed sa chcel rozviesť. Styk s dcérou regulovala Anna, občas prišla na dva týždne domov, potom zase ušla. „Naozaj, nerozumiem tomu. V takejto situácii som už dva roky. Pracujem pre veľmi úspešnú firmu tu, na Slovensku. No môj výkon v práci slabne kvôli osobným problémom. Začiatkom roka si Anna našla prácu v Bratislave, v prenajatom byte bývala s milencom. Potom som jej povedal, že budem mať oslavu v Egypte, na ktorú chcem zobrať aj Hanku, ponúkol som letenku aj jej, no odmietla s tým, že má veľa roboty. Chcela prísť len na tri dni, no to sa mi zdalo málo, platiť letenku kvôli trom dňom. Takže nám s Hankou začala hľadať letenky,“ hovorí o druhej návšteve Egypta Ahmed.

Cestu však nakoniec musel odložiť: „Anna ešte predtým išla s Hankou na východ a keď sa vrátili, Hanka bola veľmi chorá. Tak som si povedal, že počkám s cestou, kým sa nevylieči. Zobral som si dovolenku dva  týždne, na tretí týždeň ešte nemohla ísť Hanka do škôlky, tak som si ju nosil do práce. Potom mi lekárka na Kramároch povedala, že Hanka už môže cestovať, tak sme v auguste odišli.“ O desať dní potom Anna zašla na políciu, aby ohlásila únos.

Ahmed by chcel dať
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Zemiar, Ahmed)

Obvinila ma z únosu

„Keď sme sa vrátili, Anna povedala, že som jej dcéru uniesol. Napriek tomu, že nám pomáhala hľadať letenky a ja som ju informoval, že odchádzame. Po prílete do Egypta sme sa vyspali, lebo sme boli unavení a potom Hanka zavolala mame, to je únos? Napriek všetkému svoju ženu ľúbim a veľmi si želám, aby sme všetci ostali spolu ako rodina,“ tvrdí Ahmed aj naďalej, i keď to, čo mu vyviedla žena, to by prekonal máloktorý chlap.

„Anna zavolala, že sa mi vlámala do domu. Vylomila zámok na prednej bráne, tak som zavolal políciu. Som jediným vlastníkom domu, ona nie je. Polícia mi povedala, že sa musím vrátiť, aby som si skontroloval veci. Ráno po návrate prišla, prehodila cez bránu kľúče od nového zámku, ktorý vymenila, kým som bol preč a šla rovno na políciu, kde povedala, že som ju bil. No nemala žiaden dôkaz, ani som sa jej nedotkol, tu mám k tomu papiere od policajtov,“ ukázal nám pripravené dokumenty Ahmed.

Vtedy mohol už bývalej manželke poriadne zavariť, keďže porušila zákon. No Ahmed si povedal, že Anna je stále Hankinou mamou a nechce jej ublížiť. Ospravedlnila sa, tak obvinenia stiahol. V septembri sa Anna snažila všetko urovnať, chcela sa k Ahmedovi vrátiť, spolu mali odletiť do Egypta za Hankou, o ktorú sa zatiaľ starala Ahmedova sestra. „Dal som polícii svoju adresu v Káhire, telefónne číslo, takže ma mohli kedykoľvek kontaktovať. Tak sa nespráva únosca, to nie je môj prípad!“

Ahmed by chcel dať
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Zemiar, Ahmed)

Znova sa vzali

Začiatkom augusta odleteli do Egypta. Avšak to už platilo, že Ahmed by nemal s dcérou vycestovať mimo Slovenskej republiky. Anna mu povedala, že to už ale neplatí, ona sa o to postarala. „Ja som to nevedel, veril som jej. Ona ma miesto toho dostala do veľkých problémov,“ povedal Ahmed.

Keď sa vrátili domov, Anna s dcérou vydržali v Ahmedovom dome iba tri dni. Zaujímavé však je, že Anna požiadala Ahmeda, aby si ju v Egypte opäť zobral za manželku. Staronové manželstvo však zrejme nevydrží rovnako, ako to prvé. Hanka čoskoro po príchode na Slovensko dostala vážny zápal pľúc, čo Ahmeda vystrašilo natoľko, že sa rozhodol s dcérou odísť naspäť do Egypta k jej lekárovi a do lepšieho prostredia. Mal letieť v piatok, pokračovanie príbehu poznáme už z úst matky

Ahmed by chcel dať
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Zemiar, Ahmed)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu