Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Z pôrodnice im ukradli bábätko, dokopy ich zviedla náhoda: Dojímavé stretnutie po 17 rokoch

Celeste Nurse je mamou teraz už 17-ročného dievčaťa Zobraziť galériu (2)
Celeste Nurse je mamou teraz už 17-ročného dievčaťa (Zdroj: SITA)

KAPSKÉ MESTO - Juhoafrickí rodičia našli po vyše 17 rokoch svoju dcéru, ktorá bola unesená z nemocnice ešte ako novorodeniatko. S odvolaním sa na miestne médiá o tom dnes informovala agentúra DPA.

Dievča uniesli v apríli 1997 krátko po narodení v nemocnici v Kapskom Meste. Rodičia, Morne a Celeste Nursovci, sa nikdy nevzdali nádeje a každý rok oslavovali narodeniny nezvestnej dcéry spolu so svojimi troma mladšími deťmi.

Nemenované dievča žilo len niekoľko kilometrov od svojich biologických rodičov, k tým sa však dostalo doslova náhodou. Chodila totiž do tej istej školy ako jej mladšia biologická sestra a jej spolužiaci jej povedali, že sa na ňu mimoriadne podobá. Obe dievčatá sa napriek štvorročnému vekovému rozdielu okamžite skamarátili.

Morne Nurse
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Mladšia dcéra novú kamarátku, vyzerajúcu presne ako ona, spomenula rodičom, ktorí dievča následne pozvali domov na kávu. Keď ju uvideli, otec okamžite kontaktoval políciu a tá obnovila vyšetrovanie únosu, uviedli noviny Cape Argus.

Manželia, ktorí unesené dievča vychovávali ako svoje jediné dieťa, nemohli dokázať, že ide o ich biologickú dcéru. Následné testy DNA ukázali, že ide o dieťa Nursovcov. Biologická matka sa so svojou nájdenou dcérou stretla po prvý raz minulý štvrtok a nemohla zadržať slzy, povedala rozradostená teta dievčaťa pre rádio Cape Talk.

Dievča, ktoré bude mať v apríli 18 rokov, sa v súčasnosti nachádza v starostlivosti sociálnych úradov. Päťdesiatročnú ženu, ktorá ho vychovávala, predviedli po zatknutí pred súd pre obvinenia z únosu a podvodu, dodáva agentúra AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu