Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Deti navštívili 83-ročného otca v nemocnici: To, čo videli na jeho tele, ich rozplakalo!

Rodina 83-ročného pacienta je zhrozená Zobraziť galériu (2)
Rodina 83-ročného pacienta je zhrozená (Zdroj: foto: tv markíza)

PIEŠŤANY – Rodina 83-ročného starčeka je zdrvená. Prijali ho do nemocnice kvôli bolestiam kolena. Po pár dňoch hospitalizácie mal na tele obrovskú preležaninu vo veľkosti futbalovej lopty. Blízki hovoria, že je to dôsledok nedostatočnej starostlivosti.

Starčeka hospitalizovali v piešťanskej nemocnici na ortopédii kvôli pretrvávajúcim problémom s kolenom. Po niekoľkých dňoch za ním prišli jeho deti, no z toho, čo videli, ostali zhrozené.

Otca chceli prezliecť, zbadali, že má na chrbte leukoplast. Pýtali sa zdravotných sestier, čo sa stalo. Tie odpovedali, že má modrinu. Keď leukoplast odlepili, uvideli veľkú krvácajúcu preležaninu. Tvrdia, že pri prijatí do nemocnice ju nemal, vznikla kvôli nedostatočnej starostlivosti. "Ležal tam sedem dní a teraz hnije za živa. Po 83 rokoch starostlivosti o nás dopadol takto...," so slzami v očiach hovorí mužova dcéra pre TV Markíza a dodáva: "Prišlo mi zle, keď som to videla."  

Deti navštívili 83-ročného otca
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Nemocnica má na vec úplne opačný názor. "Pri prijatí pacienta bola zistená rozsiahla preležanina v krížovej oblasti. Táto preležanina bola náležite ošetrovaná s pravidelnými záznamami. Preležanina nevznikla v našom zdravotníckom zariadení," povedala televízii riaditeľka piešťanskej nemocnice Mária Domčeková.

Rodina pacienta sa plánuje obrátiť na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, aby prípad preveril.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu