Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Paškovo bývanie: Okrem bytu v kontroverznej budove vlastní aj luxusnú vilku!

Paškovo bývanie získalo cenu architektov Zobraziť galériu (4)
Paškovo bývanie získalo cenu architektov (Zdroj: topky)

KOŠICE - Nežije sa mu zle. Predseda parlamentu Pavol Paška býva v Košiciach na lukratívnej adrese Mestský Park 1 v polyfunkčnom objekte, známom ako City Park Club. Zasahuje do zrevitalizovaného mestského parku, susedí z verejným letným kúpaliskom a pár krokov to má aj do zrekonštruovanej starej plavárne - terajšej Kunsthalle.

Paška sa s manželkou Janou a dvoma synmi, do nadštandardného bytu nasťahoval v roku 2007 a pobúril v tom čase mnohých Košičanov. Územný plán mesta totiž stanovil, že stavby v tejto lokalite, môžu mať len športovú a rekreačnú funkciu. Firma City Park Club postavila športovo-relaxačný dom za asi 30 miliónov. V štvorpodlažnej budove na 10 ároch je sedem (z toho päť mezonetových) moderných 250-štvorákových apartmánov s 50-štvorákovými terasami. Zvyšnú tretinu stavby tvoria spoločné, športovo-relaxačné a klubové priestory ako biliard, fitnes, vitálny svet a bazénová hala. Predtým býval predseda parlamentu v byte na sídlisku KVP.

Byt v tomto komplexe má už i jeho syn Michal. Ten sa zviditeľnil tým, že ako nadšený skateboardista, pomáhal občianskému združeniu East Side Skates a to dostalo z rezervy premiéra Fica v roku 2008, 300 tisíc korún na dobudovanie košického skejtparku.

Apartmánový dom v Mestskom parku dokonca ocenili i architekti. V roku 2010 získala táto stavba Cenu Slovenskej komory architektov.

Pavol Paška si môže kedykoľvek vyčistiť hlavu a zrelaxovať sa aj v nádhernej prírode v lokalite Uhorná pri Košiciach smerom na Rožňavu. Vlastní tu zrekonštruovaný luxusný rodinný dom. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu