Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zistite, čo vo vás je: V stredu a štvrtok budú na Slovensku merať IQ

(Zdroj: itsliverpool.com)

KOŠICE – Medzinárodná organizácia Mensa, združujúca ľudí s najvyšším IQ, sa chystá testovať na východe Slovenska. Rozumové sily si budú môcť v stredu 5. novembra zmerať záujemcovia v Košiciach, o deň neskôr, vo štvrtok 6. novembra Mensa otestuje ľudí v Prešove.

V Košiciach Mensa otestuje záujemcov v stredu 5. novembra o 17:00 v priestoroch Univerzitnej knižnice Technickej univerzity na ulici Boženy Nemcovej 7. V Prešove sa záujemcovia stretnú vo štvrtok o 16:00 na Fakulte manažmentu Prešovskej univerzity na Konštantínovej 16. Po testovaní v Prešove pripravil ešte Mládežnícky parlament Prešova pravidelné podujatie openVoices, ktoré sa začne o 17:00, témou besedy bude práve IQ. 

Testovanie IQ stojí 10 eur, študenti zaplatia sedem. Záujemcovia o testovanie sa musia prísť zaregistrovať 30 minút pred samotným začiatkom testovania. Záujemcovia musia mať viac ako 14 rokov, so sebou si treba priniesť pero a občiansky preukaz. Tí, ktorí ešte nemajú občiansky preukaz, musia na testovanie prísť v sprievode zákonného zástupcu. Potenciál na zdolanie testov majú podľa štatistiky približne dve percentá ľudí. 

Členom Mensy Slovensko je ten, kto úspešne absolvoval IQ Test Mensy Slovensko a zaplatil členský príspevok za daný rok. Členstvo v Mense možno kedykoľvek prerušiť, napríklad zo študijných alebo pracovných dôvodov a neskôr ho možno obnoviť. Nezisková organizácia Mensa Slovensko je súčasťou materskej organizácie Mensa International, ktorá vznikla v roku 1946 a sídli v Londýne. Združuje takmer stotisíc ľudí zo sto krajín sveta. Jej členmi sú obyčajní ľudia, učitelia, lekári, právnici, vedci, politici i nositelia Nobelovej ceny. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu