Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Začiatok novembra prinesie oblaky aj ranné hmly: Tatry bude bičovať víchrica

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po prednej strane tlakovej níže so stredom nad Britskými ostrovmi k nám bude naďalej prúdiť teplý vzduch od juhozápadu, zajtra by malo byť zamračené s nízkou oblačnosťou a hmlisto.

Pondelok - Na horách a ojedinele aj v nižších polohách bude prevažne polojasno, ojedinele môže aj mrholiť. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať od 4 až -1 stupeň Celzia, na juhozápade miestami okolo 6 stupňov. Fúkať by mal juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), na juhu stredného Slovenska slabý vietor.

Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 10 až 15 stupňov Celzia, pri hmle a nízkej oblačnosti okolo 8 stupňov. Teplota na horách by mala vo výške 1500 metrov dosiahnuť okolo 8 stupňov. Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na juhu stredného Slovenska meteorológovia očakávajú iba slabý vietor.

Utorok - Po prednej strane brázdy nízkeho tlaku vzduchu k nám bude naďalej prúdiť od juhu teplý vzduch. Malo by byť prevažne polojasno, v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť a ojedinele mrholenie.

Nočná teplota by sa mala pohybovať v rozmedzí 5 až 0 stupňov Celzia, na juhozápade okolo 7 stupňov. Denná teplota vystúpi na 10 až 16 stupňov, pri nízkej oblačnosti okolo 8 stupňov. Fúkať bude prevažne južný vietor rýchlosťou 3 až 6 m/s (10 až 20 km/h), na juhozápade 5 až 10 m/s (20 až 35 km/h), v nárazoch miestami do 20 m/s (do 70 km/h), na hrebeňoch hôr sa očakáva víchrica.

Streda - Slovensko sa bude ďalej nachádzať na prednej strane brázdy nízkeho tlaku vzduchu. Malo by byť prevažne polojasno, v nižších polohách sa ojedinele objaví hmla alebo nízka oblačnosť a mrholenie. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 6 až 1 stupeň Celzia, na juhozápade okolo 8 stupňov, tá denná medzi 11 až 17 stupňov.

Podľa predpovede Slovenského meteorologického ústavu bude fúkať prevažne južný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s (okolo 55 km/h), na hrebeňoch hôr sa očakáva búrlivý vietor až víchrica.

Štvrtok - Od juhu k nám bude naďalej prúdiť teplý vzduch, malo by byť polojasno až oblačno s ojedinelými slabými zrážkami. Na hrebeňoch hôr bude spočiatku veterno. Nočná teplota by sa mala pohybovať medzi 8 až 2 stupňami Celzia, denná teplota vystúpi na 12 až 17 stupňov.

Piatok - Slovensko bude v nevýraznom tlakovom poli, pričom k nám bude prúdiť od juhu teplý vzduch. Opäť by malo byť polojasno až oblačno, ojedinele hmlisto. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 9 až 3 stupňov Celzia, denná teplota by mala vystúpiť na 11 až 17 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu