Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Policajný útok už aj v Košiciach? Tomáš tvrdí, že ho dobili v nemocnici pred tehotnou priateľkou!

Tomáš K. Zobraziť galériu (3)
Tomáš K. (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Ďalší kontroverzný zásah polície! Tentokrát úradovali muži zákona na východe Slovenska. Na vlastnej koži pocítil ich tvrdosť Tomáš, ktorý oslavoval svoje 26. narodeniny. Po bitke v nemocnici má totiž otras mozgu a na policajtov podal trestné oznámenie. Polícia ho zas začala stíhať pre trestný čin výtržníctva. Zásah už prešetruje aj inšpekcia ministerstva vnútra.

Tomáš s priateľmi v piatok (17.10.) oslavoval narodeniny v istom košickom podniku a samozrejme si aj vypil. Okolo pol druhej ráno, ho jeho priateľka Noemi, ktorá nepila, viezla domov. „Ako som išiel po schodoch, tak som spadol a dosť škaredo som si rozťal dlaň. Priateľka ma žiadala, aby som si to išiel dať ihneď ošetriť do nemocnice. Ja som najprv odmietal, ale nakoniec som privolil,“ hovorí.

Záchranka prišla o niekoľko minút, ale mladý muž začal byť pod vplyvom alkoholu agresívny. „Priznávam, bol som opitý, a tak som vymýšľal. Bol som agresívny, ale len slovne. Na nikoho som fyzicky neútočil. Raz som chcel, raz nechcel nastúpiť do sanitky. Nakoniec ma presvedčili a išiel som.“ Jeho slová potvrdzuje aj priateľka. „Bol síce agresívny, ale len verbálne. Záchranári zavolali policajtov a tí s ním išli aj do ambulancie.“

Policajný útok už aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Keďže mladý opitý muž naďalej vykrikoval, policajti s ním vošli aj do ambulancie. Chcela ísť aj jeho priateľka, aby ho upokojila. „Nedovolili mi to. Ale za zavretými dverami som ho počula, ako ho mlátia. Boli to strašné zvuky,“ opisuje hororovú situáciu. Na pomoc zavolala i ďalších kamarátov a tí tiež počuli zvuky násilia. „Začali sme búchať na dvere ambulancie, nech nám otvoria. Keď nám otvorili, zbadala som dobitého kľačiacého Tomáša. Potom prišiel doktor, Tomáš podpísal reverz a išli sme domov.“

Na druhý deň ho bolela hlava a išiel opäť na pohotovosť. „Tam mi ruku ošetrili a neurologicky vyšetrili. Zistili, že mám otras mozgu po policajnej bitke. Vypísaný som zatiaľ na týždeň. Išiel som do nemocnice s rukou a nakoniec som skončil dobitý,“ sarkasticky dodáva.

Mladý muž síce priznáva, že bol opitý, ale odmieta, že na niekoho zaútočil. Preto v pondelok podal na policajtov trestné oznámenie za neprimeraný zákrok a ublíženie na zdraví. „Na vyšetrovačke sa ma pýtali aj to, koľko som toho vypil a koľko rán do hlavy som dostal. To si skutočne nemôžem pamätať,“ dodáva.

Policajný útok už aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Podľa slov košickej krajskej policajnej hovorkyne Jany Mésarovej, postup policajnej hliadky preveruje Úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra. Taktiež dodáva, že začalo vyšetrovanie.

„Za účelom zistenia objektívneho stavu začal poverený príslušník trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva. Políciu v sobotu okolo druhej ráno požiadalo Operačné stredisko záchrannej služby o vykonanie asistencie pri ošetrení agresívneho mladého muža, ktorý bol zjavne pod vplyvom alkoholu a ktorý sa voči členom RZP správal vulgárne a násilnícky," hovorí Mésarová a dopĺňa: "Po príchode policajnej hliadky sa mladý muž už nachádzal v sanitnom vozidle, avšak vzhľadom na jeho agresívne správanie bol jeden z členov zasahujúcej hliadky požiadaný, aby zotrval v sanitke až do prevozu do nemocnice. Agresívne správanie pokračovalo aj voči zdravotnému personálu v ambulancii, a to až do takej miery, že voči osobe museli byť použité donucovacie prostriedky, aby sa zabránilo fyzickému útoku na zdravotný personál.“

K sobotnému incidentu nám poslala stanovisko aj Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach."Pacienta priviezli na traumatologickú ambulanciu po úraze hlavy a ruky v ťažkom stave opitosti v sprievode policajnej hliadky, vzhľadom k tomu, že pacient sa správal mimoriadne agresívne počas prevozu do nemocnice. Aj priamo v ambulancii napádal zdravotnícky personál a členov polície. Charakter zranení nezodpovedá cudziemu zavineniu," hovorí hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová. 

         

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu