Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Policajt za brutálnu vraždu troch kolegov dostal doživotie: Po 48 rokoch bude na slobode!

Harryho Robertsa, vraha trojice policajtov, pustia z väzenia po 48 rokoch. Zobraziť galériu (4)
Harryho Robertsa, vraha trojice policajtov, pustia z väzenia po 48 rokoch. (Zdroj: murderpedia.org)

CAMBRIDGE – Polícia by mala pomáhať a chrániť, no nie vždy to tak je. Z času na čas sa objaví policajný príslušník, ktorý urobí celému zboru hanbu. Vo Veľkej Británii sa nenávideným mužom číslo jedna v roku 1966 stal policajt Harry Roberts, notorický trojnásobný vrah. Po 48 rokoch za múrmi väznice ho v nasledujúcich dňoch plánujú prepustiť.

Robersts (78) bol právoplatne odsúdený za chladnokrvnú vraždu troch neozbrojených kolegov – Geoffreyho Rogera Foxa (†41), Christophera Tippetta Heada (†30) a Davida Bertrama Wombwella (†25). Sudca počas procesu povedal, že Roberts by nikdy nemal opustiť väzenie, pretože neukázal žiadne výčitky svedomia.

Bývalý komisár Baron Stevens na margo prepustenia Robertsa povedal: „Vplyv tohto hrozného zločinu bol strašný. Toto je prípad, kde uväznenie do konca života by malo znamenať presne to – život.“ Šéf polície Steve White má podobný názor: „Je to facka do tváre rodinám troch brutálne zavraždených policajtov.“

Harryho Robertsa, vraha trojice
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: murderpedia.org)

Roberts mal pri vražde aj dvoch komplicov, jeden z nich menom John Duddy zastrelil Foxa, ktorý sa jednoducho ocitol v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Roberts bol podľa knihy Natural Born Killers (z ang. Rodení zabijaci) svojím spôsobom chorý, výjav streľby neustále pri ozdobovaní pretváral do jablkových koláčov a iných cukroviniek. Rovnako namaľoval niekoľko obrazov s týmto motívom.

Harryho Robertsa, vraha trojice
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: murderpedia.org)

Hovorca ministerstva spravodlivosti sa bráni: „Možnosť prepustenia väzňa s doživotným trestom je plne v rukách nezávislej komisie, akonáhle sú spokojní, môžu väzňa bezpečne zaradiť do komunity. Po prepustení sú takýto väzni po prísnou kontrolou tak dlho, ako to situácia vyžaduje. Ak nesplnia všetky podmienky, môžu byť okamžite navrátení do väzby.“ Tieto slová však britskú spoločnosť neupokojili.

Harryho Robertsa, vraha trojice
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: murderpedia.org)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu