Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mimoriadna schôdza k opozičným návrhom by mala prísť po riadnom rokovaní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza (38.) venovaná niektorým vyradeným opozičným návrhom zákonov sa má konať po skončení aktuálneho rokovania. Termín určil predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD).

Mimoriadne rokovanie iniciovala opozícia. To, či sa schôdza naozaj uskutoční, bude závisieť od hlasovania Smeru-SD. Ak ten neschváli navrhnutý program, schôdza sa skončí skôr, ako sa začne. Sociálni demokrati zatiaľ jasne nepovedali, či schôdzu zastavia, alebo nie.

Na programe mimoriadneho rokovania sú prevažne návrhy KDH. Kresťanskí demokrati chcú napríklad, aby poslanci Národnej rady SR nemohli byť súčasne aj primátormi, starostami či predsedami krajov, aby verejní funkcionári nemohli brať plat za všetky funkcie, ale iba za jednu.

Navrhnutá je aj novela, ktorá by mala zakázať poslancom vykonávať advokátsku prax, i návrh na dvojkolovú voľbu starostu a primátora. Opozícia chce prerokovať aj novelu nezaradených poslancov, ktorá rieši čistenie chodníkov v obciach.

Poslanci Smeru-SD minulý týždeň pri schvaľovaní programu aktuálnej 37. schôdze na návrh Jany Laššákovej (Smer-SD) vyradili z rokovania desať opozičných návrhov zákonov s argumentom, že ide o kampaň pred novembrovými komunálnymi voľbami. Opozícia proti tomuto kroku ostro protestovala a od tohto dňa sa nezúčastňuje na hlasovaniach a stiahla svoje ostatné návrhy.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu