Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V 52 školách na Slovensku sa konajú v týchto dňoch opravné maturity

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Opravné skúšky z externej a internej časti maturity prebiehajú od stredy (3.9.) do piatka (5.9.) v 52 vybraných školách po celom Slovensku. Študenti, ktorí nezvládli maturitu v riadnom termíne, budú opätovne preskúšaní zo slovenčiny, maďarčiny, cudzích jazykov, matematiky či iných predmetov.

Tlačový a informačný odbor ministerstva školstva hodnotí doterajší priebeh opravných skúšok ako bezproblémový. Podľa jeho informácií sa na externú časť maturity prihlásilo 1246 študentov. Najviac maturantov, až 606, bude opravovať písomnú maturitu z anglického jazyka na úrovni B1. Spolu 344 žiakov čaká opravná maturita z nemeckého jazyka na úrovni B1.

Zo slovenského jazyka a literatúry musí test, prípadne slohovú prácu, zopakovať 157 žiakov. Ďalšími predmetmi v poradí sú matematika, z ktorej opravnú skúšku absolvuje 82 maturantov. Anglickému jazyku na úrovni B2 sa bude venovať 50 maturantov. Po 23 žiakov v náhradnom termíne absolvuje slovenský jazyk a slovenskú literatúru spolu s ruským jazykom na úrovni B1. V rovnakom počte, po jednom maturantovi, bude prebiehať oprava neúspešného riadneho termínu maturity v predmetoch francúzsky jazyk na úrovni B1 a španielsky jazyk na úrovni B1.

Na náhradný termín internej, písomnej a ústnej formy, a externej časti maturity sa tento rok celkovo prihlásilo 2647 študentov. Je to o 50 študentov viac ako minulý rok, no zároveň o 364 maturantov menej ako pred dvoma rokmi.

V prípade, že maturanti neuspejú ani v septembrovom termíne, budú mať poslednú možnosť opravnej maturity počas riadneho termínu písomných maturít v roku 2015. Termín prihlásenia v tomto prípade je 30. september 2014.

Opravný termín maturít organizačne zabezpečuje Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania v spolupráci s odbormi školstva okresných úradov v sídlach krajov.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu