Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pacientku s rakovinou sanitka odmietla odviezť!

Pani Kacejová si myslí, že s pacientmi ako ona by sa malo zaobchádzať oveľa ohľaduplnejšie. Zobraziť galériu (2)
Pani Kacejová si myslí, že s pacientmi ako ona by sa malo zaobchádzať oveľa ohľaduplnejšie.

PREŠOV/LEVOČA - Pacientka Katarína Kacejová (70) má ťažké srdce na sanitkára. Trpí rakovinou a tvrdí, že ju odmietol odviezť z levočskej nemocnice do Torysiek, kde býva. Vraj ju len vysadil na autobusovej zastávke. Sanitkár oponuje, že o odvoz na zastávku ho požiadal pacientkin manžel a on mu vyhovel.

K. Kacejová (70) musela navštíviť levočskú nemocnicu, pretože jej v pľúcach našli vodu. „Po zákroku sme s mužom, ktorý ma odprevádzal, čakali na sanitkára. Prišiel po nás, no po niekoľkých stovkách metrov zastavil na zastávke. Povedal nám, že cesty sú zasnežené, o chvíľu nám ide spoj, aby sme teda radšej išli autobusom,“ hovorí pacientka. Jej slová potvrdzuje aj manžel Ondrej. Riaditeľ nemocnice Marián Papcún však tvrdí, že pacientka nemusela ísť domov autobusom. „V ten deň veľmi snežilo. Navyše Torysky, kam pacientka smerovala, sú v kopcoch a tam bola ešte horšia situácia. Ponúkli sme jej preto odvoz inou sanitkou, s pohonom všetkých štyroch kolies, ktorá by mala šancu prejsť až do dediny. Tá však bola v tom čase v Poprade, preto by musela pacientka aj s manželom čakať,“ vysvetľuje riaditeľ.

Sanitkár Ladislav Dublan, ktorý manželský pár viezol na zastávku, ani netušil, že im ponúkli iný odvoz. „Prišiel som za nimi, aby som im vysvetlil, že do dediny sa nedostanem. Muž ma poprosil, či by som ich neodviezol aspoň na autobusovú zastávku. Tak som im vyhovel,“ vraví Ladislav. K. Kacejová aj s manželom trvajú na svojom. „Prečo by som nevyužila iný dovoz. Veď som musela dvakrát prestupovať a chôdza mi robí veľké problémy,“ vraví pani Kacejová so slzami v očiach.

Pacientku s rakovinou sanitka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu