Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Cestujúcich bratislavskej MHD vozí desať nových trolejbusov

Nové trolejbusy počas ich predstavenia v rámci obnovy vozového parku Dopravného podniku Bratislava
Nové trolejbusy počas ich predstavenia v rámci obnovy vozového parku Dopravného podniku Bratislava (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V Bratislave dnes začali premávať nové trolejbusy. Desať nových vozidiel bolo prednostne zaradených na linky, ktoré prepravujú cestujúcich k zdravotníckym zariadeniam a centru mesta.

Kompletná obsluha novými trolejbusmi je zabezpečená na linke č. 210, ktorá zabezpečuje spojenie medzi Hlavnou stanicou a Autobusovou stanicou. Ďalšie nové vozidlá sú nasadené na linke č. 204, ktorá jazdí k Nemocnici ak. L. Dérera na bratislavských Kramároch, na linke č. 206, ktorá obsluhuje trasu z Autobusovej stanice k Národnému ústavu srdcových a cievnych chorôb a tiež na linke č. 212 ktorá od Vojenskej nemocnice prechádza popri nemocnici na Kramároch.

"Veríme, že novými komfortnými, nízkopodlažnými  trolejbusmi spríjemníme a najmä uľahčíme cestovanie staršiemu obyvateľstvu," vyjadril sa predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB Ľubomír Belfi.

DPB sa rozhodol zaradiť nové vozidlo aj na linku č. 64. Počíta sa aj s nasadením vozidla na linky č. 207 a 209 premávajúcich na Trenčiansku ulicu. "Bude to však možné až koncom júna po ukončení predĺženia trolejbusovej trate na Trenčianskej ulici," uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Dodala, že ďalšie nové trolejbusy budú vypravené do premávky priebežne podľa harmonogramu kompletnej obnovy trolejbusového parku DPB.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu