Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Neuveriteľný prípad z Bratislavy: Chárov synovec Tadeáš (5) sa na chodníku prepadol medzi výkaly!

Nebezpečný kanál je uprostred chodníka v Bratislave Zobraziť galériu (3)
Nebezpečný kanál je uprostred chodníka v Bratislave (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Obrovské šťastie v nešťastí mal len 5-ročný Tadeáško, pod ktorým sa v Podunajských Biskupiciach v Bratislave prepadol zhrdzavený poklop. Chlapček sa mihom sekundy ocitol v kanáli plnom kalnej studenej vody a nebyť jeho pohotovej reakcie, mohlo to skončiť tragédiou.

Tadeáško, synovec známeho hokejistu Zdena Cháru, spolu s tetou prechádzal po chodníku v Podunajských Biskupiciach, keď sa pod ním z ničoho nič uvoľnil kanálový poklop. Spadol dnu a ocitol sa v ľadovej vode plnej výkalov, informovala Tv JOJ. Malý chlapček však našťastie zachoval chladnú hlavu a zareagoval veľmi pohotovo.  "Maminka, spadol som, bola tam strašne studená vodička, ostala tma, ale ja som zadržal dych a snažil som sa chytiť tých úchytiek, ale boli vysoko," opísal hrozný zážitok svojej mame.

Buchot na ulici začul aj pán z neďalekej budovy a ihneď vybehol von. Videl už len ako zakrvácaného chlapčeka nesú preč. Pád do kanála iba zázrakom neskončil tragédiou, čo si Tadeáškova mama uvedomuje a pri pomyslení na to, že by o milovaného synčeka prišla, sa jej tlačia slzy do očí. "Bolo jediné šťastie, že Tadeáš vie plávať, ale neviem si predstaviť, že čo by bolo potom," dodala.

Tadeáško, ktorý práve včera oslávil 5. narodeniny, sa podľa nej druhýkrát narodil. Vyviazol s odreninami a v nemocnici dostal antibiotiká na preliečenie infekcie. Kanál, do ktorého chlapček spadol, je celý zhrdzavený a poklop na ňom ledva drží. Nanešťastie je podobných kanálov v Bratislave oveľa viac a je na čase, aby kompetentní nečakali na tragédiu a začali konať.

Tadeáško sa druhýkrát narodil.
Zobraziť galériu (3)
Tadeáško sa druhýkrát narodil.  (Zdroj: TV JOJ)

Tadeáškova mama na záver vyzvala všetkých rodičov, aby si dávali veľký pozor na svoje deti, pretože nikdy nevedia, kedy o ne môžu prísť.

Vaneska umrela kvôli zlodejom poklopov

Oveľa väčším nešťastím skončil prípad z roku 2012. Len 3-ročná Vaneska vtedy spadla do odkrytého kanála v Dolných Krškanoch. Jej strýko sa síce ešte pokúsil o záchranu, no silný prúd vody bez problémov jej telíčko stiahol a unášal potrubím nevedno kam. Po pol kilometri ju vyplavilo v čističke odpadových vôd, kde ju zamestnanec skúšal oživiť, no pri prevoze do nemocnice jej lekári život už zachrániť nedokázali.

Neuveriteľný prípad z Bratislavy:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV JOJ)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu