Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Colníci opäť úspešní: Zadržali napodobeniny značkovej bielizne a hračiek

Colníci zadržali napodobeniny značkovej bielizne a hračiek Zobraziť galériu (3)
Colníci zadržali napodobeniny značkovej bielizne a hračiek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/TRNAVA - Pánska spodná bielizeň a záhradná obuv skončili v rukách colníkov. Pri dovoze tovaru odhalili 21 048 napodobenín ochranných známok.

"Odhadovaná škoda týchto falzifikátov bola vyčíslená na takmer 200-tisíc eur," uviedla hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna.

Colníci kontrolovali tri zásielky z Číny. Určené boli na slovenský, český a maďarský trh. Zadržali vyše desaťtisíc kusov pánskej spodnej bielizne, desaťtisíc párov záhradnej obuvi z plastu a 480 hračiek - autíčka a hracie konzoly. Zástupcovia majiteľov ochranných známok potvrdili, že ide o falšovaný tovar. Práve oni teraz rozhodnú o ďalšom postupe.

Colníci zadržali napodobeniny značkovej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Majú možnosť vyjadriť sa, či súhlasia so zničením tovaru, alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky. Pred zničením tovaru môže colný úrad rozhodnúť o jeho bezodplatnom poskytnutí na humanitárne účely, a to po splnení zákonom stanovených podmienok. Ako zdôraznila hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna, v každom prípade sa bude prihliadať na ochranu spotrebiteľa trhu, ako aj na prísne zdravotné kritériá, ktoré musí tovar spĺňať.

Colníci zadržali napodobeniny značkovej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Pokuta za porušenie práv duševného vlastníctva sa pohybuje od 50 eur do 67-tisíc eur podľa závažnosti a druhu porušenia. Za opakované porušenie môže colný úrad uložiť pokutu až do výšky 135-tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu