Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Hagyari začal robiť poriadky

Hagyari začal s výmenou vedúcich pracovníkov. Zobraziť galériu (2)
Hagyari začal s výmenou vedúcich pracovníkov.

PREŠOV - Nový prešovský primátor začal robiť poriadky. Pavel Hagyari odvolal vedúcu odboru mestského majetku Vieru Andrejkovú. Podľa neho totiž mestu pre nečinnosť tohto odboru hrozí niekoľkomiliónová škoda. „Nech je to výstraha aj pre ostatných pracovníkov úradu,“ zdvíha varovný prst primátor.

Mestskí poslanci totiž ešte v novembri odsúhlasili odkúpenie cesty v lokalite Pod skalkou po dvesto korún za štvorcový meter. „Ani do konca decembra však odbor majetku nepripravil zmluvu na jej odkúpenie,“ tvrdí Hagyari. Vtedy sa „vynoril“ neslávne známy podnikateľ Peter Jarkovský. Ten sa už podieľal na odkúpení viacerých nehnuteľností v Prešove od súkromných osôb, aby ich vzápätí ponúkol za oveľa vyššiu cenu mestu.

Známy je napríklad jeho podiel na odkúpení pozemku na mestskom cintoríne, ktorý potom zabetónovali. Podobná situácia hrozí aj teraz. „Začiatkom januára totiž P. Jarkovský kúpil aj cestu Pod skalkou. Existuje vážne podozrenie, že informácie dostal práve z odboru mestského majetku,“ podotkol primátor, ktorý práve preto urobil zmeny v tomto odbore.

Bývalú vedúcu odboru nahradila Daniela Štieberová, niekdajšia členka Hagyariho volebného štábu. Hagyari teraz uvažuje, ako má postupovať, aby nový vlastník cestu nezablokoval. „Buď budeme rokovať s podnikateľom Jarkovským, alebo cestu vyvlastníme,“ uviedol primátor. Hagyari je presvedčený, že ide o dôsledok práce a spôsobu riadenia mestského úradu bývalým primátorom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu