Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Policajti striehli na železničných priecestiach: Poučovali a brali vodičáky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počas utorkovej (25. 2.) akcie si asi dve stovky policajtov posvietili na viac ako dvesto železničných priecestí.

"Vodiči sa v priebehu jedného dňa dopustili vyše 340 priestupkov a cyklisti 25. Policajti zadržali 10 vodičských preukazov. Požitie alkoholu zistili u jedného vodiča a u dvoch cyklistov," informovala dnes hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Policajti tiež zistili, že dve priecestia neboli označené jedinečným identifikačným číslom. "Okamžite na to upozornili Železnice SR (ŽSR), aby tento nedostatok odstránili," uviedla Baloghová a dodala, že polícia bude podobné akcie na zlepšenie dopravno-bezpečnostnej situácie organizovať aj v budúcnosti.

Policajná akcia sa konala v utorok na celom Slovensku. Železniční aj dopravní policajti na vybraných železničných priecestiach a v ich blízkosti dohliadali na dodržiavanie predpisov. "Každému zastavenému účastníkovi ciest vysvetľovali, na čo slúži jedinečné identifikačné číslo a aké sú bezpečné spôsoby prechádzania cez priecestie. Rovnako boli prednášať na takmer stovke základných a stredných škôl," dodala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu