Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Veľkopodnikateľ z V. Medera záhadne zmizol: Zoltánovi (43) sa mali vyhrážať!

Zoltán Dömény
Zoltán Dömény (Zdroj: TV JOJ)

VEĽKÝ MEDER - Veľkopodnikateľ Zoltán Dömény (43) je nezvestný už štyri dni. Rodina nahlásila jeho zmiznutie aj polícii, ktorá po ňom vyhlásila pátranie. V piatok ho mali vidieť v neďalekej obci Iža, kde nechal auto a opäť sa vyparil. Muž, ktorý obchodoval s vínom, ale aj s obilninami či iným tovarom vraj v poslednej dobe čelil vyhrážkam.

Keď Zoltán Dömény prišiel do Iže, odstavil auto na hrádzi, vystúpil a prešiel až k brehu Dunaja. Vtedy k nemu podišiel dôchodca, ktorému sa nepáčilo, kde zaparkoval a chcel ho poprosiť, aby zmenil miesto. Podľa neho však muž reagoval veľmi divne. "Hodil na mňa kabát a povedal mi, že ide skočiť do Dunaja," povedal dôchodca včera TV JOJ.

V aute polícia našla niekoľkostranový list adresovaný manželke, v ktorom ju údajne prosí o odpustenie a hovorí o zvláštnych transakciách, na ktoré vraj prišiel neskoro. Figurovať v ňom má aj jeho staršia sestra, ktorá už bola niekoľkokrát stíhaná za podvody a nelegálne obchody.

Podľa TV JOJ Döményho už pred približne pol rokom mali jeho obchodní partneri odvliecť do Maďarska, kde ho zbitého na výstrahu nechali v lese. Tentokrát to však vyzerá tak, že zmizol dobrovoľne, v jeho aute našli deku či vínové poháre.

Napriek rozsiahlemu pátraniu na brehu aj v rieke, do ktorého boli zapojení policajti, hasiči aj záchranári, nezaznamenali včera žiadny výsledok. "Pátracia akcia bola prerušená a polícia ďalej preveruje získané informácie," povedala pre televíziu nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Či sa Dömény naozaj utopil, alebo sa iba niekde skrýva, tak stále nie je jasné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu