Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pri Kremnických Baniach horel autobus: Bolo v ňom 25 cestujúcich

Pri Kremnických Baniach zhorel autobus Zobraziť galériu (3)
Pri Kremnických Baniach zhorel autobus (Zdroj: foto: tv joj)

KREMNICKÉ BANE - Z nevysvetliteľných dôvodov začal dnes skoro ráno horieť pri Kremnických Baniach v okrese Žiar nad Hronom autobus. Bolo v ňom 25 Poliakov, ktorí sa vracali z Grécka. Našťastie stihli povyskakovať, všetko zhorelo do tla. Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater, doprava v úseku je už obnovená, príčiny požiaru však zatiaľ nie sú známe.

V autobuse cestovalo ráno 25 ľudí a vodič. Dôvody, prečo začal autobus horieť nie sú známe, ale všetci cestujúci a vodič vyviazli bez zranení. "Na mieste zasahovalo šesť hasičov s dvoma zásahovými vozidlami zo Žiaru nad Hronom. Cesta bola najskôr úplne neprejazdná, po uhasení požiaru uvoľnili jeden pruh a teraz je tam už doprava bez obmedzení. Na mieste je hasičský zisťovateľ, nateraz nie je vyčíslená ani spôsobená škoda," informoval Piater.

Pri Kremnických Baniach horel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Vydesených cestujúcich prichýlil starosta Kremnických Baní. Ako informuje TV Joj, pre Poliakov vykúrili miestnosť pri obecnom úrade a dali im teplý čaj. Tam čakali na svojich blízkych, ktorí pre nich prišli autami a odviezli domov.

Pri likvidácii požiaru asistovali aj policajti. "Budú spolupracovať aj pri objasňovaní vzniku tejto udalosti, nateraz je všetko v štádiu vyšetrovania," doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu