Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Cirkev je pripravená poskytovať duchovnú službu pre dobro všetkých

Ivan Gašparovič a apoštolský nuncius Svätej stolice na Slovensku Mario Giordana
Ivan Gašparovič a apoštolský nuncius Svätej stolice na Slovensku Mario Giordana (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Katolícka cirkev na Slovensku je ochotná a pripravená poskytovať svoju duchovnú službu nielen pre katolíkov, ale podľa predsedu Konferencie biskupov Slovenska Stanislava Zvolenského pre dobro všetkých členov celej spoločnosti, tak ako to robila a robí na tomto území viac ako jedenásť storočí.

Zvolenský to povedal na stretnutí predstaviteľov cirkví s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom. Zároveň zdôraznil úlohu cirkvi pri obhajobe dôstojnosti človeka, ktorá vychádza z viery v jestvovanie Boha. „Naša kultúra, o ktorú sa snažíme, je evanjeliová kultúra života, vyznačuje sa hlbokou úctou k životu a k rodine,“ povedal.

Prezident uviedol, že uplynulý rok bol z duchovného a historického pohľadu "rokom veľkého vyznania" - osobitne pre kresťanské cirkvi, ktoré slávili Rok sv. Cyrila a Metoda. "Pripomenul nám hodnoty obrovského významu a duchovný základ, na ktorom samostatné Slovensko stojí," uviedol Gašparovič, ktorý zároveň poďakoval všetkým, ktorí sa podieľali na dôstojnom priebehu týchto "osláv". Má nádej, že inšpiráciu pre tento rok "budeme hľadať aj v Roku Sedembolestnej Panny Márii, patrónke Slovenska".

Tradičné novoročné stretnutie hlavy štátu s predstaviteľmi cirkví a náboženských spoločností ukončila spoločná ekumenická modlitba za Slovensko v Kaplnke sv. Barbory v Prezidentskom paláci. Tentoraz ju viedol biskup Cirkvi československej husitskej na Slovensku Jan Hradil. Informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu