Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Záhadné miznutie kilometrov na ministerstve školstva: Padli prvé hlavy!

Minister školstva Zobraziť galériu (5)
Minister školstva (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Autám ministerstva školstva mali počas služobnej prevádzky klesať na tachometroch kilometre. Výsledky technických kontrol na niektorých autách totiž ukázali, že počty najazdených kilometrov za určité obdobie sa znižujú. Pre podivuhodné pretáčanie kilometrov na autách ministerstva školstva padla hlava zodpovedného zamestnanca. Ministerstvo obvinenia odmieta a tvrdí, že chybu oni nespravili. Celý problém je už podľa ministerstva v súčasnosti vyriešený.

Azda každý by prijal, keby mu na tachometri klesali kilometre. Toto sa prihodilo na autách ministerstva školstva. Technické kontroly preukázali, že kilometre mali klesať.

Za 2 roky služby malo autu zmiznúť vyše 20-tisíc kilometrov
Zobraziť galériu (5)
Za 2 roky služby malo autu zmiznúť vyše 20-tisíc kilometrov  (Zdroj: topky)

Aj na tomto Renaulte mali byť pretočené kilometre
Zobraziť galériu (5)
Aj na tomto Renaulte mali byť pretočené kilometre  (Zdroj: topky)

Záhadné miznutie kilometrov na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: topky)

Z grafu je vidieť klesajúci počet najazdených kilometrov
Zobraziť galériu (5)
Z grafu je vidieť klesajúci počet najazdených kilometrov  (Zdroj: topky)

Ministerstvo školstva odmietlo akékoľvek úmyselné machinácie. „Stáčanie km v takom rozsahu, ako to vykresľuje autor článku,  je v podmienkach prevádzky vozového parku MŠVVaŠ SR nereálne.“

Následne sa podľa ministerstva vinník našiel. „Uvedenie správneho stavu počítadiel je zodpovedný kontrolný technik TK a zodpovedný zamestnanec MŠVVaŠ SR, ktorý prebral protokol o technickej kontrole vozidla,“ reagovalo tlačové oddelenie ministerstva.

Nesprávnosť údajov o počte najazdených kilometrov mal mať teda na svedomí  kontrolný technik a zamestnanec ministerstva, ktorý správu prebral. „Je výsledkom nedôslednej kontroly tohto typu údaju zo strany kontrolného technika TK a zodpovedného zamestnanca MŠVVaŠ SR.“

Zodpovednosť niesol samotný zamestnanec, ktorý podľa ministerstva pochybil. „Zodpovedný zamestnanec, ktorý za MŠVVaŠ SR protokol o technickej kontrole vozidla prebral, v súčasnosti nie je zamestnancom ministerstva, keďže ministerstvo voči nemu vyvodilo už v minulosti osobnú zodpovednosť,“ dodali z ministerstva.

Na pochybné údaje kilometrov upozornili na svojom blogu nespokojní učitelia, ktorí bojujú za viac peňazí do škôl a aj takýmto spôsobom sa snažia na celkové hospodárenia ministerstva upozorniť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu