Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nevysvetliteľná smrť obľúbenej študentky Ivany (†23): Pitva naznačuje otravu!

Ivanine telo ležalo medzi týmito stromami Zobraziť galériu (4)
Ivanine telo ležalo medzi týmito stromami (Zdroj: polícia, )

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Bola to samovražda? Pitva mŕtveho tela dievčiny, ktoré vo štvrtok našiel hubár v lese neďaleko obce Dubnička, odhalila hneď niekoľko šokujúcich faktov. Okrem toho, že polícia už takmer na sto percent môže potvrdiť, že telo patrí tri mesiace nezvestnej Ivane Gáherovej (†23), pozná aj pravdepodobnú príčinu jej smrti. Tú však potvrdia až ďalšie testy.

Polícia v piatok, teda deň po tom, čo hubár našiel v lesnom poraste v Dubničke mŕtve telo ženy, potvrdila, že išlo o nezvestnú študentku Ivanu Gáherovú zo Skačian. Medzi zubnou kartou nezvestnej študentky a chrupom nájdeným na mieste sa totiž objavila zhoda. Napriek tomu však budú vykonané aj testy DNA, ktoré identitu mŕtvej dievčiny na sto percent potvrdia.

Telo našiel medzi stromami hubár.
Zobraziť galériu (4)
Telo našiel medzi stromami hubár.  (Zdroj: polícia)

Prvé výsledky pitvy tiež vniesli svetlo do objasňovania príčiny smrti Ivany. "Bolo vylúčené cudzie zavinenie," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Dievčina tak s najväčšou pravdepodobnosťou spáchala samovraždu. Podľa našich informácií pitva vylúčila akékoľvek vážnejšie vonkajšie či vnútorné zranenia, čo nasvedčuje tomu, že sa  Ivana zrejme predávkovala liekmi.

Predávkovala sa liekmi?

Táto možnosť je však prinajmenšom zarážajúca, pretože rodina označila Ivanu za úplne bezproblémovú a nič nenasvedčovalo tomu, že by prechádzala nejakým ťažkým životným obdobím.

Ivanu videli naposledy pred troma mesiacmi na autobusovej stanici v Bánovciach nad Bebravou, odkiaľ mala odcestovať na školský výlet do Tatier. Tam sa však nikdy neukázala a namiesto výletu vyrazila do 10 kilometrov vzdialeného lesa v Dubničke, kde zrejme dobrovoľne skoncovala so životom. Jej telo ležalo v húštine až do minulého týždňa, keď ho našiel náhodne okoloidúci hubár.

Tu našli Ivanino telo.
Zobraziť galériu (4)
Tu našli Ivanino telo.  (Zdroj: polícia)

Bolo vo vysokom štádiu rozkladu a lekár namieste nedokázal určiť totožnosť ani príčinu smrti. Vedľa tela však ležali Ivanine osobné veci vrátane občianskeho preukazu a tak polícia od začiatku pracovala s verziou, že telo patrí jej. Tieto domnienky sa už deň po náleze potvrdili.

Ďalšia tragédia v rodine

Rodina Gáherovcov sa tak musí vyrovnávať s ďalšou veľkou tragédiou. Tá prvá ich zasiahla v júli tohto roka, keď sa matka Ivany rozhodla skoncovať so životom skokom z balkóna. Spravila tak v júli tohto roka, asi mesiac po tom, čo jej milovaná dcéra zmizla. Nedokázala už znášať bezmocnosť a beznádej, ktorá ňou každým dňom viac a viac lomcovala a zrejme materinský cit jej nahováral, že už nie je medzi živými.  

Nevysvetliteľná smrť obľúbenej študentky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu