Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

V Bratislave protestovali proti útoku na Sýriu: Mier je jediná alternatíva

Protestné zhromaždenie Zväzu sýrskych študentov na Slovensku - Nechceme vojnu v Sýrii spojeného s pochodom k Francúzskej a Americkej ambasáde Zobraziť galériu (16)
Protestné zhromaždenie Zväzu sýrskych študentov na Slovensku - Nechceme vojnu v Sýrii spojeného s pochodom k Francúzskej a Americkej ambasáde (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Mierové riešenie situácie v Sýrii žiadalo dnes približne 150 protestujúcich, ktorí sa v popoludňajších hodinách zúčastnili protestu Nie vojne v Sýrii na Námestí SNP v Bratislave. Odtiaľ pokračoval protestný sprievod k francúzskemu a americkému veľvyslanectvu.

 "Iná alternatíva než tá mierová nie je," uviedol podpredseda sýrskej komunity na Slovensku a jeden z organizátorov Jalal Sulejman. Slovenská spoločnosť podľa neho nie je dobre informovaná o situácií v tejto krajine. "Tu, na tomto mieste pri pamätníku SNP, budeme velebiť mier a chceme povedať, že slovenská spoločnosť odmieta porušovanie medzinárodného práva," dodal Sulejman.

Z námestia SNP sa dav presunul pred francúzsku a americkú ambasádu, kde organizátori prečítali svoju výzvu, v ktorej odmietajú snahu USA a ich spojencov uskutočniť vojenskú intervenciu v Sýrii.

Minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák dnes uviedol, že vidí aj naďalej priestor na diplomatické riešenie situácie v Sýrii. Za jednoznačné riešenie považuje to, aby si obe strany sadli za rokovací stôl a hľadali taký záver, ktorý zastaví krviprelievanie. "A aby mala Sýria vládu, ktorá bude odrážať záujmy, sympatie a podporu celej spoločnosti," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu