Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Nespokojní rekreanti môžu podnety priamo nahlásiť na Finančnú správu SR

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Počas horúcich letných dní posielajú nespokojní rekreanti svoje sťažnosti na sezónne služby poskytované v okolí bratislavských prírodných vodných plôch.

V jednom z podnetov nespokojnej návštevníčky sa okrem iného uvádza: "Už dlhší čas navštevujem aj s rodinou zaplavené štrkovisko na takzvanom Bagri v mestskej časti Vajnory. Chcela by som upriamiť pozornosť na predajný stánok s rýchlym občerstvením pri brehu jazera. Ide o maringotku na kolesách. Ešte ani raz som nevidela, že by tovar blokovali a ani raz nikomu nevydali pokladničný blok. Predavačka sa bežne mazná so svojím malým psom a vzápätí vydáva hotdog bez hygienických rukavíc. Špinavou handrou poutiera vnútro stánku i podlahu a vyperie ju na brehu jazera, kde sa kúpu aj malé deti."

Na takéto podnety reaguje Finančná správa SR novými opatreniami. Projekt nahlasovania podozrivých bločkov z registračnej pokladne funguje už pol roka. "Občania za ten čas už prispeli k odhaleniu desiatok nepoctivých podnikateľov. Na mailovej adrese pokladnica@financnasprava.sk nahlásili takmer 200 podnetov. Finančná správa pre občanov najnovšie pripravila novinku – podozrenia už môžu nahlasovať aj prostredníctvom mobilného telefónu," informovala hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková.

Podľa zákona o elektronických registračných pokladniach má pokladničný blok obsahovať daňový kód pokladne, číslo pokladničného bločka a logo ministerstva financií. Občania môžu odfotiť bloček a poslať ho ako MMS alebo podozrivú prevádzku môžu operatívne nahlásiť priamo zamestnancovi Finančnej správy SR na mobilný telefón.

Služba je dostupná počas pracovných dní. Telefónne číslo, na ktoré môžu občania volať a posielať SMS, respektíve MMS správy, je 0918 396 212. "Finančná správa vyzýva občanov, aby jej naďalej posielali svoje podnety na e-mailovú adresu. Ak občan pokladničný blok vôbec nedostal, môže nahlásiť presnú adresu prevádzky, čas a dátum nákupu a nechať na seba kontakt pre prípad, že bude potrebné údaje spresniť. Pri všetkých podnetoch zostávajú nahlasovatelia v anonymite," dodala Macíková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu