Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Úspešné policajné akcie: Zadržali dílerov drog!

Z drogovej trestnej činnosti obvinili 28-ročného Ľuboša z Jelky Zobraziť galériu (2)
Z drogovej trestnej činnosti obvinili 28-ročného Ľuboša z Jelky (Zdroj: SITA)

JELKA - Príslušníci Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) v Jelke a kriminalisti Okresného riaditeľstva PZ v Galante vykonali na základe podozrenia z drogovej trestnej činnosti prehliadku auta a našli sedem zatavených striekačiek.

V pondelok (10. 6.) o 23.00 h zastavili v obci Jelka osobné vozidlo Fiat Tipo so štvorčlennou posádkou. Podozrenie z prechovávania drog sa policajtom potvrdilo. Pod sedadlom a pri nohách spolujazdcov našli bielu látku. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trnave Martina Kredatusová.

"Striekačky po zaistení zaslali na expertízne skúmanie. Z výsledkov expertízy vyplynulo, že ide o metamfetamín a zaistených asi 9900 mg by zodpovedalo minimálne 135 jednorazovým dávkam drogy," priblížila.

Na základe zhromaždených dôkazov vyšetrovateľka kriminálnej polície v Galante obvinila zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi Ľuboša (28) z Jelky.

Obvinený, viackrát trestaný za majetkovú a drogovú trestnú činnosť, je zadržaný v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľka spracovala podnet na jeho väzobné stíhanie. Dodala, že ostatným z auta odobrali stery a následne ich prepustili na slobodu. 

Podľa slov Kredatusovej v zmysle zákona ten, kto neoprávnene kúpi, predá, vymení, zadováži alebo prechováva po akúkoľvek dobu drogy, môže byť potrestaný odňatím slobody na štyri až 10 rokov.

Pri záťahu našli drogy a obvinili Bratislavčana

Jeden obvinený, zadržané drogy a množstvo predmetov slúžiacich na distribúciu drog zadržali policajti pri drogovom záťahu na Bulharskej ulici v Bratislave. Drogy našli aj v netradičných skrýšach, napríklad v odnímateľnej rukoväti skrutkovača. Na odhalení tohto prípadu pracovali policajti niekoľko mesiacov.

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, zo zadržaného množstva drog by sa dalo pripraviť minimálne 75 dávok. Policajti zaistili aj digitálne váhy či injekčné striekačky. V byte kukláči zadržali 36-ročného Ľubomíra.

Bratislavčana obvinili z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, v policajnej cele čaká na rozhodnutie o vzatí do väzby. V prípade dokázania viny môže stráviť za mrežami štyri až desať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu